Категорія
Новини
Дата

Ajax Systems увійшла в п’ятірку найбільших IT-компаній України

1 хв читання

Ajax Systems /Антон Забєльський для Forbes Україна

Ajax Systems увійшла в п’ятірку найбільших IT-компаній України Фото Антон Забєльський для Forbes Україна

Виробник систем безпеки Ajax Systems увійшов у п’ятірку найбільших IT-компаній України за кількістю спеціалістів, йдеться у рейтингу DOU. Це продовження тренду зростання продуктових компаній. 

Ключові факти 

  • Ajax Systems вийшла на четверте місце серед IT-компаній України за кількістю працівників. За пів року штат компанії виріс на 417 спеціалістів – до 3411 людей. 
  • Технічних спеціалістів у штаті Ajax Systems 33% – 1136 працівників. 
  • Ajax Systems витіснила з топ-5 іншу продуктову компанію Evoplay, штат якої скоротився на 468 спеціалістів. 
  • За перше півріччя 2024-го 50 найбільших IT-компаній найняли 5500 нових спеціалістів. Половина всіх наймів припала на продуктові компанії. 

Контекст 

Загалом за пів року 2024-го штат українських компаній скоротився на 2,9%, але темп відпливу сповільнився, йдеться у рейтингу DOU. Частка продуктових компаній в рейтингу зросла на 11%, гібридних – на 40%. Частка сервісних – зменшилася на 15%.   

Крім Ajax Systems, штат також наростили продуктові компанії Genesis, яка найняла 366 спеціалістів за пів року. На 176 фахівців виросла компанія SKELAR з екосистеми Genesis. Вперше в рейтинг увійшла Nova Digital, яка зросла на 146 фахівців за пів року. Ріст повʼязаний з експансією групи Nova на міжнародні ринки. 

До 2022-го найбільш активними у наймі айтівців були сервісні компанії – частка вакансій у травні 2021 року становила 61%, йдеться у даних Djinni. Українські продуктові компанії оминув цей тренд, писав Forbes у лютому 2024-го. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд