Категорія
Новини
Дата

Amazon купує виробника роботів-пилососів iRobot за $1,7 млрд

Amazon домовилася про придбання компанії iRobot Corp., що спеціалізується на виробництві роботів-пилососів. Сума угоди оцінюється в $1,7 млрд з урахуванням боргу, пише The Verge.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Amazon заплатить $61 за акцію iRobot, що на 22% більше, ніж папери коштували на закриття торгів 4 серпня.
  • Новий власник обіцяє зберегти посаду генерального директора iRobot за теперішнім головою компанії Коліном Енглом.

Контекст

Amazon давно працює в галузі «розумного дому». Минулого року компанія випустила домашнього робота Astro за $999. Він складає плани приміщень, за голосовою командою приїжджає в потрібну кімнату, розпізнає обличчя, відповідає на запитання, програє музику і показує погоду.

iRobot випускає роботи-пилососи Roomba з 2002 року. Вони є одними з найпопулярніших у цій категорії побутової техніки, а їх продажі обчислюються мільйонами штук. Компанія робить ставку на свою операційну систему з алгоритмами штучного інтелекту. 

За підсумками другого кварталу чистий збиток компанії iRobot збільшився до $43,4 млн з $2,8 млн роком раніше. Дохід скоротився до $255,4 млн з $365,6 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні