Категорія
Новини
Дата

Amazon планує збільшити штат хмарного підрозділу в 2023 році і продовжувати будівництво центрів обробки даних

Хмарний підрозділ Amazon.com Inc. планує додати співробітників у наступному році та продовжити будівництво нових центрів обробки даних, що є ознакою того, що заморожування найму в інших підрозділах компанії не порушило інвестиційних планів її найприбутковішого бізнесу, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Раніше цього місяця Amazon ввела обмеження на набір співробітників у корпоративних групах, призупинивши прийом на роботу, за винятком певних галузей або схвалення керівництва. 
  • Водночас старший віцепрезидент компанії, який займається відділами продажу та маркетингу Amazon Web Services Метт Гарман сказав, що він очікує, що його організація і ширший бізнес AWS збільшать штат у 2023 році.
  • «Я припускаю, що наступного року ми справді збільшимо штат співробітників, – сказав Гарман у кулуарах конференції AWS re:Invent у Лас-Вегасі. – Наш бізнес, як і раніше, швидко зростає».
  • Продажі хмарного підрозділу Amazon, найбільшого постачальника орендованих сховищ даних та обчислювальної потужності, за три місяці, що закінчилися у вересні, склали $20,5 млрд, збільшившись на 27%. 
  • Тим не менш це найповільніше зростання в річному обчисленні з того часу, як в 2014 році Amazon почала підвищувати ефективність підрозділу, оскільки деякі компанії прагнули уповільнити свої витрати на технології або скоротити витрати, щоб пережити економічний спад.

Контекст

AWS вже давно є джерелом прибутку, іноді на нього припадає весь операційний дохід материнської компанії. Але в міру того, як зростання цього бізнесу сповільнюється, дехто ставить під сумнів темпи інвестицій Amazon у хмарні технології.

Хмарний сервіс Amazon Web Services допоміг українським міністерствам та підприємствам перенести в «хмару» понад 10 петабайтів даних.

15 листопада NYT повідомила, що Amazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату. 

Зміни торкнуться, зокрема, департаментів рекрутингу, організації пристроїв, голосового помічника Alexa. Заплановане скорочення Amazon під час сезону святкових покупок, коли компанія зазвичай цінує стабільність, свідчить, як швидко погіршення світової економіки тисне на неї.

З квітня по вересень компанія припинила співпрацю з 80 000 фахівцями, у жовтні – відкликала 10 000 вакансій та заморозила найм на наступні кілька місяців. Скорочення персоналу в Amazon продовжаться до початку 2023 року. Про це повідомив у листі співробітникам Енді Джассі, який став гендиректором компанії в 2021 році, пише Reuters.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні