Засновник Alibaba Джек Ма залишив Китай під тиском влади /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Засновник Alibaba Джек Ма залишив Китай під тиском влади – Financial Times

Засновник Alibaba Джек Ма залишив Китай під тиском влади Фото Shutterstock

Засновник компанії Alibaba, мільярдер Джек Ма залишив Китай і вже майже півроку живе у Токіо, пише Financial Times з посиланням джерела, знайомі із місцезнаходженням китайського бізнесмена.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Колись найбагатша людина Китаю виїхала з країни через «тиск Пекіна на технологічний сектор країни та її найвпливовіших бізнесменів».
  • Джек Ма виїхав до Японії разом із сімʼєю, особистим кухарем та охороною, кажуть співрозмовники видання. Зазначається, що бізнесмен тримається в тіні, відвідує приватні клуби в Токіо, «став пристрасним колекціонером» і почав малювати аквареллю, «щоб скоротити час». 
  • За даними видання, Ма відвідує гарячі джерела та гірськолижні курорти в межах Токіо, а також регулярно їздить до США та Ізраїлю.

Контекст

У серпні 2020 року на конференції в Шанхаї Джек Ма розкритикував політику уряду Китаю, регуляторів і банки. За це його викликали на бесіду. Після цього він почав рідко з’являвся на публіці.

Також бізнесмен в останній момент відклав вихід на біржу своєї фінтех-компанії Ant Group, чиє IPO могло стати найбільшим в історії. Під тиском влади Ant Group погодилася стати фінансовим холдингом.

У 2021 році влада Китаю оштрафувала Alibaba на рекордні для країни $2,8 млрд за «порушення антимонопольного законодавства».

За даними американського Forbes, за останній рік cтатки засновника Alibaba скоротилися майже вдвічі – з $41,5 млрд торік до $20,6 млрд поточного року. Ма зберіг пʼяте місце в рейтингу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні