Категорія
Новини
Дата

ByteDance переманює розробників VR-додатків у намаганні наздогнати Meta – WSJ

ByteDance Ltd., материнська компанія TikTok, пропонує гроші розробникам, які створили програмне забезпечення віртуальної реальності для Meta Platforms Inc., щоб вони переносили свої додатки на її власні гарнітури Pico, пише The Wall Street Journal.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Стимули підкреслюють конкуренцію, що посилюється, між двома компаніями в галузі віртуальної реальності, просторі, який, за прогнозами генерального директора Meta Марка Цукерберга, стане наступною великою обчислювальною платформою. 
  • За словами джерел, ByteDance запропонувала деяким розробникам віртуальної реальності від $15 000 до $25 000 за гру.
  • Обидві компанії прагнуть заманити виробників програмного забезпечення, які можуть створювати програми та досвід, які матимуть вирішальне значення для залучення нових користувачів у віртуальну реальність.
  • Деякі розробники висловили розчарування тим, як Meta перевіряє нове програмне забезпечення в магазині додатків для своїх гарнітур Quest після тривалих затримок отримання дозволу на широке поширення. 
  • Деякі розробники кажуть, що в процесі перевірки додатків відсутні чіткі інструкції, тому вони з нетерпінням чекають на появу нових конкурентів Quest.
  • Представник ByteDance сказав, що платити розробникам за те, щоб вони перенесли свої існуючі програми на нову платформу, є галузевою нормою.
  • Станом на жовтень гарнітура Meta Quest мала 6,37 млн активних гравців на місяць. За оцінками дослідницької компанії International Data Corp, постачання гарнітур Quest у четвертому кварталі 2022 року скоротилося більш ніж на 90% порівняно з попереднім роком.
  • Водночас, за оцінкою IDC, ByteDance збільшила постачання своїх гарнітур Pico на 110%. ByteDance відвантажила 290 000 гарнітур в останньому кварталі року, що трохи менше ніж 310 000 у Meta.

Контекст

Гарнітура Pico 4 доступна в країнах Європи та Азії, але не в США, надійшла в продаж минулої осені і коштує близько $470. Гарнітура Quest 2 з таким самим обсягом памʼяті коштує $400.

Нині у Pico від ByteDance доступно понад 300 додатків у порівнянні з більш ніж 500 в офіційному магазині Quest Store. 

У березні Meta представила власну стратегію із залучення більшої кількості розробників, оголосивши про Oculus Publishing – програму, яку створила для фінансування VR-ігор, створюваних незалежними розробниками. Компанія профінансувала понад 300 найменувань та ще 150 перебувають у розробці.

Apple Inc. вирішила відкласти випуск легких окулярів доповненої реальності через технічні проблеми, пише Bloomberg. Водночас компанія все ще планує представити свою першу гарнітуру змішаної реальності цього року. Гарнітура змішаної реальності від виробника iPhone має бути представлена цього року, пристрій коштуватиме близько $3000.

Віртуальні гарнітури – на ринку, на якому наразі домінує власник Facebook, компанія Meta Platforms Inc., – люди зазвичай використовують для відеоігор, спілкування у віртуальних конференц-залах та перегляду відео. Окуляри доповненої реальності, навпаки, накладають зображення та інформацію на зображення реального світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні