Категорія
Новини
Дата

Байден назвав загрозу вторгнення РФ в Україну дуже високою та повідомив нові можливі дати

Президент США Джо Байден заявив, що загроза вторгнення Росії в Україну залишається «дуже високою» та є ознаки того, що російські війська можуть напасти у найближчі дні. Про це Байден сказав журналістам перед відʼїздом з Білого дому, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Вторгнення Росії в Україну може статися протягом найближчих кількох днів, вважає президент США.
  • Байден зазначив, що РФ не відвела своїх військ від кордону з Україною і США мають підстави вважати, що РФ може провести операції під «чужим прапором».
  • Дипломатичне вирішення кризи все ще можливе, стверджує президент США, тому він попросив держсекретаря Ентоні Блінкена вирушити до ООН з докладом про шлях врегулювання ситуації.

Контекст

15 лютого Міноборони РФ повідомило, що підрозділи Західного та Південного військових округів завершили навчання і розпочали повернення до пунктів базування залізницею та автомобільним транспортом. Також Росія показала, як нібито повертає у місця постійної дислокації військову техніку з окупованого Криму.

У той же день Байден у зверненні до американців заявив, що вторгнення Росії все ще можливе, незважаючи на заяви російської сторони про відведення військ від українських кордонів. Він висловився за продовження пошуку дипломатичного шляху у вирішенні кризи.

17 лютого МЗС Росії передало послу США реакцію Москви на раніше отриману американську відповідь щодо російського «проєкту договору між РФ і США про гарантії безпеки», пише Коммерсант. У документі сказано, що американська сторона не дала конструктивної відповіді і Росія «буде змушена реагувати, зокрема шляхом реалізації заходів військово-технічного характеру».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні