Категорія
Новини
Дата

Байден схвалив розгортання військ США у Європі. Пентагон має оголосити про це рішення «найближчими днями» – CNN

Президент США Джо Байден ухвалив офіційне рішення про розгортання додаткових військових сил у Східній Європі, повідомляє CNN з покликанням на американських офіційних осіб. Про розгортання сил Пентагон має оголосити «найближчими днями».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Близько 2000 американських військовослужбовців прибудуть до Польщі та ще кілька тисяч – до південно-східних країн НАТО, зокрема, до Румунії.
  • Частина військ США вже присутня на території Європи, а інша, яка прибуде зі США, перебуває у стані підвищеної готовності.
  • Це розгортання військ є демонстрацією підтримки союзникам по НАТО, які відчувають загрозу через військові дії Росії біля кордонів України, заявляють офіційні особи США.

Контекст

Пентагон 25 січня привів 8500 військовослужбовців до стану підвищеної готовності для можливого розгортання у Східній Європі з огляду на можливі «провокації РФ уздовж кордону з Україною».

Президент США Джо Байден раніше не виключав перекидання військ у країни Балтії та Східної Європи, писала NYT. Йшлося про 5000 військовослужбовців та про передислокацію авіації та кораблів, а у разі погіршення ситуації – про відправку до 50 000 військових.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні