Категорія
Новини
Дата

Біткоїн досяг $60 000 уперше за понад два роки

Біткоїн досяг $60 000 у середу, 28 лютого, вперше за більш ніж два роки, через приплив капіталу у біткоїн-біржі у США, пише Reuters. У лютому вартість біткоїну збільшилась на 42%, це найбільше місячне зростання з грудня 2020-го.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Востаннє біткойн торгувався за ціною $60 000 у листопаді 2021 року, після досягнення рекордного максимуму майже $69 000 раніше того ж місяця.
  • Біткоїн також досяг найбільшого тижневого приросту, збільшившись на 18,5% із 21 лютого.
  • За даними криптоплатформи CoinGecko, вартість усіх біткоїнів у обігу цього місяця перевищила $2 трлн уперше за два роки, а ціна самого токена зросла вдвічі всього за чотири місяці.
  • Цього тижня інтерес до більших біткоїн-біржових фондів (ETF) явно зріс.
  • Три найпопулярніші, якими керують Grayscale, Fidelity та BlackRock, побачили зростання обсягів торгів.
  • «По суті, ми спостерігаємо ефект від ETF із випередженням графіка. Приплив у них швидко збільшився минулого тижня і був стійким, ми думаємо, що це відображає те, що консультанти дуже швидко вийшли на ринок і почали продавати ETF клієнтам», – сказав Джозеф Едвардс, керівник Enigma Securities.
  • Дані LSEG показали, що тільки вівторок приніс у 10 найбільших спотових біткойн-ETF $420 млн, що є максимальним показником майже за два тижні.

Контекст

Криптоінвестор і фірма-розробник програмного забезпечення MicroStrategy раніше цього тижня повідомила, що нещодавно купила близько 3000 біткоїнів на суму $155 млн, у той час як платформа соціальних мереж Reddit також повідомила в нормативній документації, що купила невелику кількість біткоїнів та Ethereum.

Тим часом друга за величиною у світі криптовалюта Ethereum зросла на 3,2%, до $3353, досягнувши ще одного дворічного максимуму. У лютому ціна зросла на 47%, що стало найбільшим щомісячним приростом після зростання на 70% у липні 2022 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні