Категорія
Новини
Дата

Бізнес, соцвиплати, рівень бідності. У Світовому банку назвали деякі цифри з нового дослідження по Україні

В Україні попри війну продовжує працювати 80% бізнесу. Такі цифри з нового дослідження Світового банку озвучила на Міжнародній конференції з відновлення України (URC 2023) в Лондоні віцепрезидентка Світового банку Анна Б’єрде.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними Світового банку, 80% бізнесів в Україні продовжують працювати, повністю закрилися тільки 4%.
  • 90% послуг публічного сектору надають без перерви, 97% пенсій виплачують без затримок.
  • Рівень бідності в Україні, за оцінкою Світового банку, зріс за час війни з 5% до 25%.
  • Приблизно кожен четвертий українець втратив роботу. 

Контекст

МВФ прогнозує більш потужне економічне відновлення в Україні й покращив прогноз зростання ВВП до «плюс» 1–3%, йдеться в підсумках першого перегляду програми EFF для України.

Фонд очікує більше відновлення, оскільки економіка поступово адаптується до умов війни, йдеться в повідомленні. Однак перспективи залишаються вкрай невизначеними, оскільки зберігається винятково висока невизначеність, повʼязана з війною.

Наприкінці квітня НБУ поліпшив прогнози щодо зростання економіки в 2023 році. Якщо в минулому прогнозі було символічне зростання ВВП на 0,3%, то тепер регулятор прогнозує +2% за підсумками року. 

Світовий банк у червневому звіті очікує зростання ВВП України у 2023-му на рівні 2%, а не 3,3%, як прогнозувалось у січні цього року. Основна причина – економічні потрясіння через війну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні