Категорія
Новини
Дата

Boeing погодився підвищити зарплату працівникам на 25%, щоб запобігти масштабному страйку

1 хв читання

Американська компанія Boeing – світовий гігант авіабудівної галузі – досягла попередньої угоди із профспілкою, яка може допомогти запобігти масштабному страйкові 13 вересня. Домовленість передбачає підвищення зарплати працівникам на 25%, пише Reuters.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • Результатом угоди може стати чотирирічний контракт, який передбачає загальне підвищення зарплати на 25% і зобовʼязання будувати наступний комерційний літак у районі Сіетла. 
  • Це є важливою перемогою для нової гендиректорки Boeing Келлі Ортберг, яка очолила компанію минулого місяця з мандатом повернути якість на авіабудівному підприємстві, зазначило агентство.
  • Перша за 16 років повноцінна трудова угода також передбачатиме кращі пенсійні виплати та надання профспілці більшого впливу на безпеку та якість виробничого процесу. 
  • Профспілка, яка представляє понад 32 000 працівників Тихоокеанського північного заходу США, назвала цю угоду найкращим контрактом, який вона будь-коли укладала. Очікується, що угоду члени профспілки затвердять 12 вересня. 
  • Працівники Boeing можуть відхилити угоду, якщо її не підтримає більшість членів профспілки. Страйк можливий, якщо дві третини проголосують за зупинення виробництва.

Контекст

У 2019 році влада США заборонила експлуатацію літаків Boeing 737 MAX після авіакатастроф в Індонезії та Ефіопії. Згодом зʼясувалося, що частина керівництва Boeing і Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) вступили в змову, щоб приховати несправне програмне забезпечення. 

Розслідування також виявило, що FAA покарало інформаторів, які намагалися підняти тривогу з приводу проблем безпеки. 

Boeing довелося заплатити $20 млрд штрафів і втратити ще $60 млрд через скасовані замовлення на 737 MAX. Потім компанії довелося заплатити $2,5 млрд, щоб врегулювати справу про шахрайство, порушену проти неї урядом. 

Після повторної сертифікації літаків, у січні цього року, в літаку 737 MAX авіакомпанії Alaskan Airlines під час польоту відірвало двері. 

У травні FAA розпочало розслідування за заявами про те, що Boeing фальсифікував записи, повʼязані з його літаком 787. Скандали спричинили серйозні фінансові проблеми для компанії. У липні Boeing оголосив про збитки за другий квартал більш як у $1,4 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд