Категорія
Новини
Дата

Британія надасть Україні кредитні гарантії на $500 млн від МВФ, Світового банку

Велика Британія ухвалила рішення щодо кредитних гарантій для України у розмірі до $500 млн, щоб помʼякшити економічний ефект через агресію Росії, повідомила міністр закордонних справ Ліз Трасс у пресрелізі британського уряду.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Британія пропонує гарантії для кредитів від банків розвитку (Multilateral Development Bank), куди входять Міжнародний валютний фонд та Світовий банк. Якщо вони видадуть Україні позики, Британія пропонує їх гарантувати.
  • Трасс опублікувала заяву після того, як премʼєрміністр Борис Джонсон оголосив про гарантії в британському парламенті 22 лютого. Уряд Сполученого Королівства буде давати гарантію на позики, які підтримають економічну стабільність та реформи, зокрема боротьбу з корупцією.
  • «Ми підтримуємо діями, використовуємо експертизу Британії в економіці та силу для підтримки людей в Україні. Ці гарантії допоможуть влити життєво важливий капітал в Україну та допомогти пережити шторм Російської агресії», – сказала Трасс.

Контекст

Велика Британія 22 лютого ввела санкції проти пʼяти російських банків та близьких до президента Росії олігархів Геннадія Тимченка, Бориса та Ігоря Ротенбергів. Борис Джонсон наголосив, що це лише «перший транш» санкцій.

США надали Україні кредитні гарантії на $1 млрд для підтримки економіки. Рішення про кредитні гарантії на $1 млрд дасть змогу підтримати економіку України «перед обличчям дестабілізуючої поведінки Росії», заявив держсекретар США Ентоні Блінкен. 

ЄС остаточно погодив Україні фінансову допомогу на €1,2 млрд. Перший транш у €600 млн країна отримає після погодження з ЄС Меморандуму про взаєморозуміння.

Канада надасть Україні кредит у розмірі близько $400 млн та летальну зброю на тлі можливої російської агресії, сказав напередодні прем’єрміністр країни Джастін Трюдо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні