Категорія
Новини
Дата

Elliott Management продає частку в японському SoftBank 

Хедж-фонд Elliott Management виходить з японської технологічної групи SoftBank через занепокоєння інвесторів із приводу стану найбільшої в світі групи, що займається інвестиціями в технології, пише Financial Times.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Elliott Management фактично вирішив припинити свою участь у SoftBank, продавши більшу частину свого пакета акцій. Раніше частка фонду становила $2,5 млрд, йдеться в матеріалі.
  • Elliott ухвалив рішення після того, як втратив віру в засновника SoftBank Масайосі Сона та його здатність скоротити величезний розрив між вартістю різних активів SoftBank та його ринковою капіталізацією, зазначило джерело.
  • Перед продажем своєї частки Elliott та інші інвестори були розчаровані тим, що SoftBank не розпочав новий раунд зворотного викупу акцій. Натомість Сон вирішив продовжувати вкладати мільярди доларів у стартапи на ранній стадії через свій інвестиційний підрозділ.
  • Точний розмір та терміни продажу частки Elliott, яка керує активами на суму близько $56 млрд, наразі невідомі.

Контекст

У лютому 2020 року стало відомо, що Elliott придбав частку в SoftBank на $2,5 млрд, а минулого року хедж-фонд продав значну частину цих акцій із прибутком.

Це рішення майже повністю вийти з компанії стало ще одним ударом по SoftBank, який відреагував на зростання тиску на свій бізнес, пообіцявши значне скорочення витрат та продаж частки компанії в китайському гіганті електронної комерції Alibaba.

Раніше SoftBank повідомив про рекордні квартальні збитки у розмірі $23 млрд. Акції SoftBank впали на 10% порівняно з минулим роком і на 45% порівняно із своїм максимумом, досягнутим у березні 2021 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні