Категорія
Новини
Дата

Bunge покидає російський ринок. Найбільший переробник олійних культур в країні продав свій завод і бренди

Американська агропромислова і харчова компанія Bunge продала свій завод з переробки соняшнику в Росії, ознаменувавши відхід із країни найбільшого переробника олійних культур у відповідь на вторгнення в Україну, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Крім заводу у Воронезькій області, Bunge продала регіональні права на бренди рослинних олій, у тому числі Oleina та Ideal, повідомила компанія.
  • З цим продажем Bunge увійшла у четвірку світових гігантів торгівлі зерновими, відомими як ABCD, які разом з іншими продовольчими компаніями залишають Росію. 
  • Підприємство, побудоване приблизно у 2005 році і коштувало приблизно $130 млн, може виробляти 540 000 т сировини.

Контекст

У той час, як McDonaldʼs і Starbucks закрили ресторани після вторгнення наприкінці лютого, деякі сільськогосподарські компанії продовжували виробляти продукти харчування та корми для худоби.

Два місяці тому Bunge натякнув на продаж, реструктуризувавши свій російський бізнес. Бізнес продається Карену Ванецяну, який контролює акціонера Exoil Group. Умови угоди не розголошуються.

Західні бренди готуються до судів через підробки та несанкціонований імпорт у Росії. Цієї весни великі західні компанії пішли з Росії після її вторгнення в Україну. Деякі бренди, такі як Coca-Cola, завершили свій вихід у серпні, тоді як інші, такі як McDonaldʼs, продали свій бізнес. Деякі, зокрема Procter & Gamble Co, частково залишилися, продаючи предмети першої необхідності.

За словами юристів з інтелектуальної власності, нині компанії захищають свої товарні знаки, щоб захистити бренди від втрати вартості й на випадок, якщо вони колись повернуться до країни.

Продажі на сірому ринку в Росії, також відомому як «паралельний імпорт», за офіційними підрахунками, вже досягли майже $6,5 млрд і до кінця року можуть становити $16 млрд. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні