Категорія
Новини
Дата

Coinbase змінює підхід до прийому на роботу. Нові співробітники матимуть однакові зарплати з колегами на аналогічній посаді

1 хв читання

Американська криптобіржа Coinbase оголосила про нововведення при прийомі на роботу. Серед іншого – нові співробітники матимуть однакові зарплати з колегами на аналогічній посаді.

Ключові факти

  • Компанія прагне залучати таланти та бути конкурентоспроможними на ринку. Тому Coinbase вжила екстраординарних заходів щодо своїх співробітників.
  • Зокрема, Coinbase підвищує зарплату, аби відповідати рівню кращих технологічних компаній світу.
  • Також криптобіржа виключає переговори про заробітну плату з процесу найму. Неважливо, який досвід і освіту матиме кандидат. Якщо він пройде тестове, то матиме абсолютно однакові зарплати з колегами на аналогічній посаді.
  • Компанія пояснює це рішення тим, що переговори в процесі найму призводять до нерівності співробітників. Той, хто добре веде переговори, у результаті виявляється більш високооплачуваним співробітником, ніж ті, хто не торгується. Хоча співробітники можуть бути однаково цінними для компанії.
  • Відмова від переговорів не означає, що всім платитимуть однакову зарплату. Компанія продовжить застосовувати мультиплікатори до грошової винагороди для високоефективних співробітників.
  • Також компанія вводить щорічні ґранти на акціонерний капітал замість чотирирічного ґранту на новий найм (стандарт для багатьох технологічних компаній).
  • Усі ці кроки мають забезпечити більшу справедливість серед співробітників і підвищити прозорість.

Важливі цифри

Coinbase за останній рік збільшила чисельність персоналу на 100%.

Контекст

У квітні Сoinbase вийшла на біржу Nasdaq. У перший день торгів її було оцінено у $85,6 млрд. Це дало змогу Coinbase увійти до 100 найдорожчих публічних компаній у США. Заснована 2012 року Coinbase дала змогу користувачам купувати, продавати й зберігати криптовалюти. Нині в сервісу 56 млн користувачів, тоді як в кінці 2020-го було 43 млн і 32 млн роком раніше. Очікується, що перетворення Coinbase на публічну компанію стане проривним моментом для галузі й призведе до зрілості криптовалют як активів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні