Категорія
Новини
Дата

Coinbase змінює підхід до прийому на роботу. Нові співробітники матимуть однакові зарплати з колегами на аналогічній посаді

Американська криптобіржа Coinbase оголосила про нововведення при прийомі на роботу. Серед іншого – нові співробітники матимуть однакові зарплати з колегами на аналогічній посаді.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія прагне залучати таланти та бути конкурентоспроможними на ринку. Тому Coinbase вжила екстраординарних заходів щодо своїх співробітників.
  • Зокрема, Coinbase підвищує зарплату, аби відповідати рівню кращих технологічних компаній світу.
  • Також криптобіржа виключає переговори про заробітну плату з процесу найму. Неважливо, який досвід і освіту матиме кандидат. Якщо він пройде тестове, то матиме абсолютно однакові зарплати з колегами на аналогічній посаді.
  • Компанія пояснює це рішення тим, що переговори в процесі найму призводять до нерівності співробітників. Той, хто добре веде переговори, у результаті виявляється більш високооплачуваним співробітником, ніж ті, хто не торгується. Хоча співробітники можуть бути однаково цінними для компанії.
  • Відмова від переговорів не означає, що всім платитимуть однакову зарплату. Компанія продовжить застосовувати мультиплікатори до грошової винагороди для високоефективних співробітників.
  • Також компанія вводить щорічні ґранти на акціонерний капітал замість чотирирічного ґранту на новий найм (стандарт для багатьох технологічних компаній).
  • Усі ці кроки мають забезпечити більшу справедливість серед співробітників і підвищити прозорість.

Важливі цифри

Coinbase за останній рік збільшила чисельність персоналу на 100%.

Контекст

У квітні Сoinbase вийшла на біржу Nasdaq. У перший день торгів її було оцінено у $85,6 млрд. Це дало змогу Coinbase увійти до 100 найдорожчих публічних компаній у США. Заснована 2012 року Coinbase дала змогу користувачам купувати, продавати й зберігати криптовалюти. Нині в сервісу 56 млн користувачів, тоді як в кінці 2020-го було 43 млн і 32 млн роком раніше. Очікується, що перетворення Coinbase на публічну компанію стане проривним моментом для галузі й призведе до зрілості криптовалют як активів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні