Категорія
Новини
Дата

«Дія» запустила тестування укладення шлюбу онлайн

1 хв читання

У застосунку «Дія» зʼявиться можливість одружитися онлайн за допомогою відеозвʼязку, наразі почалося бета-тестування сервісу, повідомила пресслужба «Дії».

Загалом у «Дії» вже доступні понад 30 сервісів і 14 документів. Кількість унікальних користувачів застосунку за минулий рік зросла до понад 20 млн, повідомляло Мінцифри в січні.

Ключові факти

  • Команда застосунку закликає долучайтись до бета-тесту сервісу – одруження у смартфоні. Завдяки послузі можна буде подати заяву про шлюб, провести церемонію й одружились попри відстань та війну.
  • «Хоч сервіс ще на етапі бети, дієві тестувальники офіційно зареєструють шлюб», – сказано в повідомленні.

Взяти участь у бета-тесті мають дві людини – наречена та наречений, які:

  • повнолітні громадяни України;
  • мають ID-картку чи закордонний паспорт у «Дії»;
  • мають ідентифікаційний код;
  • неодружені або офіційно розлучені.

Контекст

Наприкінці лютого 2023 року Мінцифра повідомила про можливість подати заяву до РАГСу онлайн за допомогою «Дії». Для цього наречені мають авторизуватися на порталі, у розділі «Сім’я» заповнити заяву про шлюб, сплатити адміністративний збір та поставити електронний підпис. Заяву заповнює один із наречених, інший має підтвердити свою згоду за посиланням у листі, також авторизувавшись на порталі.

У лютому 2024-го віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що у «Дії» планують запустити можливість одружитися онлайн за допомогою відеозвʼязку. Процес передбачатиме кілька етапів верифікації. За його словами, послуга дозволить військовим одружуватися дистанційно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні