Категорія
Новини
Дата

«Дизельний скандал». Колишній голова компанії Audi отримав вирок

Колишній голова компанії Audi Руперт Штадлер отримав вирок суду за так званим «дизельним скандалом». Його засуджено до одного року і девʼяти місяців позбавлення волі умовно за звинуваченням у шахрайстві, пише Spiegel.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За рішенням суду Штадлер також зобовʼязаний виплатити €1,1 млн, які підуть до бюджету Німеччини та кількох некомерційних організацій. 
  • Штадлер раніше уклав угоду зі слідством та судом і дав свідчення. Ексголова Audi визнав, що продаж автомобілів зі зміненими показниками вихлопних газів було зупинено надто пізно. Суд вирішив, що Штадлер винен у «шахрайстві шляхом бездіяльності».

Контекст

Слідство заявляло, що двигуни близько 400 автомобілів Audi, Volkswagen та Porsche були налаштовані таким чином, що вони проходили тести на викиди, але викиди оксиду азоту були вищими дозволених. 

Як зазначає видання, керівництво компанії нібито не хотіло встановлювати баки AdBlue для очищення вихлопних газів. Слідство вважає, що проблема була в некоректному програмному забезпеченні і Штадлер знав про особливості роботи системи, але допустив подальший продаж автомобілів на ринки Європи та США. Програмне забезпечення відключало контроль за рівнем вихлопів на дорозі та включало його під час перевірок.

У 2017 році з Volkswagen стягнули в рамках цієї справи $2,8 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні