Категорія
Новини
Дата

«Добробут» відкрив дві власні лабораторії у Києві. Інвестиції сягнули 20 млн грн

1 хв читання

Лабораторія «Добролаб» на базі лікарні «Добробуту»

Лабораторія «Добролаб» на базі лікарні «Добробуту»

Медична мережа «Добробут» відкрила дві діагностичні лабораторії «Добролаб» на базі власних лікарень у Києві. Про це Forbes Ukraine повідомила пресслужба компанії. Раніше «Добробут» співпрацював з мережею лабораторій «Діла».

Ключові факти

  • «Добробут» відкрив діагностичні лабораторії у двох багатопрофільних лікарнях у Києві: на вулиці Сімʼї Ідзиковських, 3 і на проспекті Миколи Бажана, 12А. Інвестиції у «Добролаб» склали близько 20 млн грн. 
  • Власні лабораторії «Добробуту» робитимуть найбільш затребувані види досліджень: загальноклінічні та біохімічні, гормони, імуногематологічні, імунологічні та аутоімунні дослідження й інфекції.
  • Кожний етап лабораторних досліджень автоматизований, а в діагностичних лабораторіях впроваджений внутрішній і зовнішній контроль якості, зазначають у пресслужбі «Добробуту». Водночас у дослідженнях використовуватиметься штучний інтелект, додають там. 
  • «Створивши «Добролаб», ми замкнули цикл – після отримання результатів пацієнт може проконсультуватися з профільним лікарем, отримати невідкладну допомогу та низку інших медичних послуг», – каже операційна директорка «Добробуту» на вулиці Ідзиковських, 3 Лідія Подкопаєва. 

Контекст

Мережа «Добробут» обʼєднує медичні центри та стаціонари для дорослих і дітей, службу невідкладної допомоги, стаціонар для дорослих із центром неврології, кардіологічний центр, клінічний центр онкології, експертний медичний центр, центр вертебрології, офтальмології і стоматологію.

Раніше під час лабораторних досліджень «Добробут» співпрацював з мережею лабораторій «Діла». 

У багатьох компаніях мережі (ТОВ МЦ «Добробут-невідкладна допомога», МЦ «Добробут-поліклініка», МЦ «Добробут-стаціонар», «Дитячий МЦ «Добробут», МЦ «Добробут-дитинство») компанії Satumco Limited належать 99%, а її бенефіціарами є голова Concorde Capital Ігор Мазепа та Олег Калашніков.

На початку 2023 року мережа «Добробут» закрила клініки в Івано-Франківську та Львові, але відкрила клініку на лівому березі Києва. Інвестиції в проєкт склали $20 млн

У 2023 році виручка «Добробуту» зросла майже на 76% – до 2,3 млрд грн, розповідав у лютому 2024 року генеральний директор мережі Вадим Шекман. Кількість пацієнтів за 2023 рік зросла майже на 14% – до 257 000, зазначав він. За минулий рік лікарі «Добробуту» виконали майже 9000 хірургічних операцій проти 6000 у 2022-му.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні