Категорія
Новини
Дата

Дружина очільника БЕБ заробляє на продажі заводам «Укрзалізниці» деталей за завищеними цінами – Bihus.Info

Компанія дружини в. о. директора Бюро економічної безпеки Едуарда Федорова продає за завищеними цінами діоди ремонтним заводам «Укрзалізниці», пише Bihus.Info. У розслідуванні сказано, що ціна продажу деталей заводам у півтора-два рази перевищує ціну, за якою фірма купує їх у виробника.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Едуард Федоров виконує обов’язки директора Бюро економічної безпеки з квітня цього року.
  • За даними журналістів, дружина Федорова Ольга є співвласницею ТОВ «Глобальні технології майбутнього», яка з 2022 року почала постачати запчастини ремонтним заводам Укрзалізниці в Києві, Дніпрі та Запоріжжі. За ці півтора року сума угод перевищила 50 млн грн.
  • Основний товар, який постачає фірма Федорової, – різні типи діодів. Компанія-посередник не займається виробництвом, а лише перепродує запчастини. За даними журналістів, націнка «ГТМ» при такому перепродажі сягає до 100%.
  • Федорова має понад 20 різноманітних бізнесів. Згідно із розслідуванням, за останні шість років вона стала засновницею або ж співзасновницею компаній, які спеціалізуються на торгівлі – паливом, ліками, меблями і рибою, займаються пасажирськими перевезеннями й бурінням свердловин, освітою й технічними дослідженнями. 
  • Також вона є співвласницею вітроелектростанції на Миколаївщині та будує готель на гірськолижному курорті в Чернівецькій області.

Контекст

У жовтні 2022 року депутати з профільних комітетів на спільному засіданні заслухали звіт очільника БЕБ Вадима Мельника. Дискусія проходила на підвищених тонах, нардепи не приховували свого незадоволення роботою бюро. «Ми бачимо всі ознаки провалу реформи, на яку витратили понад 100 млн грн із бюджету», – заявив голова фінансового комітету Данило Гетманцев під час засідання.

Керівник БЕБ Вадим Мельник на свій захист заявив, що йому бракувало часу та грошей для втілення реформи. 20 лютого Комітет ВР із питань фінансів, податкової та митної політики визнав роботу керівництва БЕБ незадовільною.

Кабінет Міністрів на засіданні 11 квітня звільнив з посади директора Бюро економічної безпеки Вадима Мельника за власним бажанням.

Виконувати обовʼязки директора БЕБ почав перший заступник Едуард Федоров.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні