Поточний інвестиційний план «Епіцентру» передбачає виділення $76,5 млн на обладнання сонячними панелями близько 1 млн кв. м площ дахів власних підприємств до кінця 2025 року /пресслужба «Епіцентру»
Категорія
Новини
Дата

«Епіцентр» планує обладнати сонячними панелями до 3 млн кв. м площ, інвестиції можуть перевищити $200 млн

Поточний інвестиційний план «Епіцентру» передбачає виділення $76,5 млн на обладнання сонячними панелями близько 1 млн кв. м площ дахів власних підприємств до кінця 2025 року Фото пресслужба «Епіцентру»

«Епіцентр» планує розширити проєкт зі встановлення сонячних електростанцій з 1 млн кв. м до 3 млн кв. м, йдеться в пресрелізі компанії. Група обладнає сонячними панелями не лише власні торгові й логістичні центри, але й виробництва.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Цьогоріч компанія ввела в експлуатацію нову сонячну електростанцію потужністю понад 1 МВт на даху ТЦ «Епіцентр» на вул. Бальзака в Києві.
  • У планах компанії на цей рік – обладнати сонячними панелями ще 17 торгових і логістичних об’єктів, що дасть змогу збільшити сумарну потужність власних сонячних електростанцій ще на 25 МВт.
  • Поточний інвестиційний план «Епіцентру» передбачає виділення $76,5 млн на обладнання сонячними панелями близько 1 млн кв. м площ дахів власних підприємств до кінця 2025 року.
  • Загалом група компаній планує укласти договори на фінансування проєктів по зеленій енергетиці, щоб встановити сонячні електростанції на близько 3 млн кв. м площ. Сума інвестицій може перевищити $200 млн.
  • «Епіцентр» також розглядає можливість будівництва наземних сонячних електростанцій, що зможуть забезпечувати потреби виробничих потужностей групи компаній. 

Контекст

Проєкт з використання сонячної енергії для потреб торговельних центрів ритейлер розпочав торік. Тоді компанія встановила сонячні електростанції на дахах трьох торговельних центрів у Києві та двох у Вінниці загальною потужністю близько 6 МВт. 

«Встановлення сонячних панелей створило можливість досягти енергозаміщення близько 30% потреб торговельних центрів», – розповіла директорка напряму «Електротехніка» мережі «Епіцентр» Ангеліна Бурлакова. Враховуючи фактори економії та екологічності, компанія вирішила подвоїти інвестиції в проєкт та оснастити сонячними панелями близько 3 млн кв. м площ.

Група компаній «Епіцентр» об’єднує торговельні мережі «Епіцентр» і «Нова лінія», інтернет-магазин epicentrk.ua, агрохолдинг «Епіцентр-Агро», заводи з виробництва керамічної плитки Epicenter Ceramic Corporation, деревообробне підприємство «ЦБМ Осмолода», логістичні потужності та інші активи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні