Категорія
Компанії
Дата

«Київстар», СЕС у Чорнобилі чи порти? Фонд держмайна – головний рантьє України. Хто йому платить найбільше за оренду – 4 графіки і 6 фактів

Фонд державного майна контролює 3600 підприємств і 1,5 млн обʼєктів. Частину з них він здає в оренду приватним компаніям. Forbes дослідив, на чому саме заробляє фонд і хто його ключові партнери. Спойлер: є несподіванки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Найбільшими приватними рантьє України до початку великої війни були Віктор Поліщук, Вагіф Алієв і Томаш Фіала, підрахував Forbes. Але навіть сумарно кількість орендних площ у їхній власності поступається активам головного рантьє країни. У Фонда підписані 14 000 договорів на оренду 8 млн кв. м площ. З них 5,8 млн кв. м – з метою комерційного використання.

Втім орендні здобутки Фонду держмайна у грошах не вражають. «За минулий рік ФДМУ заробив на оренді 575 млн грн, майже втричі менше ніж у 2021-му. За 10 місяців 2023 року надійшло 630 млн грн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні