Категорія
Новини
Дата

ЄС визначився із санкціями проти Ірану за постачання дронів Росії – Politico

Європейський Союз планує найближчими днями запровадити санкції проти низки фізичних та юридичних осіб з Ірану за продаж зброї Росії, пише Politico з посиланням на чотирьох європейських чиновників і дипломатів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Такі заходи розглядаються на тлі повідомлень про те, що Росія використовувала іранські безпілотники для ударів по цивільних об’єктах в Україні і заяв про поставки до РФ балістичних ракет (Fateh-110 і Zolfaghar, які здатні вражати цілі на відстані 300 і 700 км, – ред.), зазначає видання.
  • За словами офіційних осіб і дипломатів, нові санкції запровадять проти пʼятьох іранських фізичних осіб і трьох організацій. 
  • Нові обмеження будуть доповнені санкціями, що вже узгоджені в понеділок проти «поліції моралі» Ірану за жорстоке переслідування та вбивства іранців, які протестували проти уряду.
  • Дипломати країн-членів ЄС можуть погодити нові санкції вже 19 жовтня. Затвердити їх планується 20–21 жовтня на саміті Євроради.

Контекст

9 вересня Мінфін США запровадив санкції проти чотирьох компаній та однієї фізичної особи, які причетні до постачання іранських безпілотників до Росії. 

Іран заявив у понеділок, що не надавав Росії безпілотники для використання в Україні. Водночас міністри закордонних справ ЄС закликали до нових санкцій проти Ірану, якщо буде доведено причетність Тегерана до війни проти України. 

Раніше МЗС України закликало Іран припинити військову допомогу РФ. 18 жовтня голова МЗС Дмитро Кулеба вніс президенту Володимиру Зеленському подання про розрив дипломатичних відносин з Іраном.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні