Категорія
Новини
Дата

Ford планує звільнити 3800 співробітників у Європі у межах переходу до виробництва електромобілів

Американський автовиробник Ford має намір скоротити кожне девʼяте робоче місце у галузі розробки продуктів та адміністрування в Європі у межах глобального прагнення скоротити витрати і підвищити конкурентоспроможність на ринку електромобілів, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Загалом буде скорочено близько 3800 робочих місць, зокрема 2300 на підприємствах автовиробника в Кельні та Аахені в Німеччині, 1300 – у Великій Британії та 200 – в решті Європи.
  • Ця новина стала ударом для профспілок, які наприкінці січня заявили, що у гіршому випадку в Європі буде скорочено 2500 робочих місць у сфері розробки продуктів та ще 700 – в адміністрації.
  • Скорочення були необхідні для «пожвавлення бізнесу в Європі», йдеться у заяві Ford.
  • Ford витрачає $50 млрд на електрифікацію свого модельного ряду, переходячи до лінійки автомобілів із вищими цінами, щоб компенсувати зростання витрат на виробництво електромобілів.
  • Американська група збереже близько 3400 інженерів у регіоні, які спиратимуться на базові технології, надані їх американськими колегами, та адаптуватимуть їх для європейських клієнтів.
  • Європейський персонал Ford востаннє бачив хвилю скорочень робочих місць у 2019 та 2020 роках, оскільки автовиробник прагнув до 6% операційної маржі в регіоні.

Контекст

У серпні 2022 року Ford Motor Co оголосила, що скоротить загалом 3000 штатних і контрактних робочих місць, переважно в Північній Америці та Індії, в межах реструктуризації, щоби наздогнати Tesla Inc. у гонитві розробок програмно-керованих електромобілів. Як і в інших авторитетних автовиробників, Ford має робочу силу, переважно найняту для підтримки лінійки продуктів із традиційною технологією згоряння. Надалі керівництво компанії намітило для Ford стратегію розробки широкої лінійки електромобілів. Як і Tesla, Ford хоче отримувати більше прибутків завдяки послугам, які залежать від цифрового програмного забезпечення та підключення.

Компанія-конкурент General Motors Co наприкінці 2018 року вжила заходів щодо скорочення 14 000 робочих місць, готуючись прискорити реалізацію своєї стратегії виробництва електромобілів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні