Категорія
Новини
Дата

Готелі бренду Premier продовжують роботу. Акціонери прокоментували рішення про арешт

Українські готелі бренду Premier продовжують роботу та виконують свої зобовʼязання перед партнерами й гостями. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на коментар групи компаній Financiere (раніше – Premier Hotels and Resorts). Напередодні повідомлялося, що суд наклав арешт на готелі Premier.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У Financiere заявили, що акціонери українських готелів Premier захищають свої права та власність у судах, щоб скасувати обмеження. Там вважають, що всі підозри щодо акціонерів групи «базуються на сумнівних підставах та непідтверджених даних».
  • У вересні суд скасував арешт двох готелів у Києві та Львові через брак доказів щодо звʼязку з росіянами, нагадали в компанії.
  • У групі наголошують, що акціонерами готелів Palace Hotel Kyiv, Premier Hotel Lybid, Premier Hotel Dnister та Premier Hotel Odesa є громадяни Євросоюзу, що підтверджується даними з офіційних реєстрів. Власником готелів є міжнародна група Financiere, йдеться в коментарі.

Контекст

14 грудня стало відомо, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на готелі Premier Palace Hotel, Premier Hotel Rus, Premier Hotel Lybid та Premier Hotel Slavutych у Києві. Також арештували Premier Hotel Dnister у Львові, Premier Hotel Odessa в Одесі та Premier Compass Hotel Oleksandriya в Олександрії. 

ДБР заявило, що номінальними бенефіціарними власниками зазначених обʼєктів є іноземні громадяни та компанії-нерезиденти, які безпосередньо повʼязані з громадянами країни-агресора. Зокрема, як наголошують у Бюро, йдеться про чиновників та депутатів Держдуми РФ.

«Під час досудового розслідування ДБР перевіряє причетність цих громадян РФ до діяльності злочинної організації, яка вчинила низку злочинів на території України. Зокрема, встановлено, що учасники цієї організації протиправно заволоділи частиною енергетичної критичної інфраструктури України (обленерго) та іншими бізнесами країни», – зазначили у ДБР.

Слідство вважає, що ними володіє група VS Energy, яку нібито контролюють громадяни РФ Олександр Бабаков, Євгеній Гінер та Михайло Воєводін.

У 2014 році VS Energy змінила офіційних власників, повідомляється на сайті компанії. «Гінер перестав бути акціонером групи у 2014 році, – запевняють у компанії. – Бабаков та Воєводін ніколи не володіли акціями групи VS Energy».

Кінцевими бенефіціарами компанії значаться громадяни Євросоюзу: Валтс Вігантс (Латвія), Віліс Дамбінс (Латвія), Артурс Альтбергс (Латвія), Олег Сізерман (Німеччина), Марина Ярославська (Німеччина).

Згідно з даними YouControl, фірма, що керує мережею Premier, – «Східно-європейська готельна компанія» – належить кіпрському офшору «Пуморі ентерпрайзес інвестментс лтд». Її бенефіціарка – громадянка Франції Наталія Селіванова. За даними YouControl, вона також власниця електрометалургійного заводу «Дніпроспецсталь», який теж контролює група VS Energy. Як зясувала програма «Схеми», Селіванова – цивільна дружина Михайла Воєводіна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні