Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск анонсував версію Twitter без реклами

Компанія Twitter планує запустити версію соцмережі без реклами. Таким чином власник компанії Ілон Маск хоче збільшити дохід і попит на продукти класу «преміум», пише The Guardian.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Новий власник соцмережі поставив собі за мету збільшити дохід від підписки. Він анонсував дорожчу підписку без реклами на тлі перезапуску Twitter Blue за $8 або за $11. 
  • Маск зазначив, що реклама на платформі «занадто помітна», і заявив, що найближчими тижнями він «вирішить цю проблему».

Контекст

За оцінками Pathmatics, 14 із 30 найбільших рекламодавців у Twitter припинили всю рекламу на платформі після того, як Маск очолив компанію. Чотири рекламодавці скоротили витрати на 92–98,7% порівняно з тижнем, що передував придбанню платформи, і до кінця року.

Водночас Twitter намагається повернути рекламодавців. Він представив низку ініціатив, запропонував безкоштовну рекламу, скасував заборону на політичну рекламу та надав компаніям більше контролю над розміщенням своєї реклами.

Соцмережа перезапустила підписку Blue 12 січня. Вона дає змогу редагувати публікації, завантажувати відео з роздільною здатністю 1080p, надає доступ до режиму читання (reader mode). Також користувачі з Twitter Blue бачитимуть удвічі менше реклами, отримають пріоритет у реплаях, згадках і пошуку, а також зможуть публікувати довгі відео й аудіо. 

Twitter пояснила, що компанія додала вимогу перевірки користувача за номером телефону, щоб боротися з ботами та для уникнення ситуації, коли користувач видає себе за іншу особу.

Соцмережа також планує запровадити золоті галочки верифікації для компаній та сірі галочки для урядових акаунтів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні