Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск повідомив, що купує «Манчестер Юнайтед», але потім передумав

Засновник компаній Tesla та Space X Ілон Маск заявив, що пожартував, коли написав у твіттері, що купує англійський футбольний клуб «Манчестер Юнайтед». 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Твіт Маска зʼявився пізно ввечері у вівторок. У ньому бізнесмен спочатку написав про свої політичні погляди і повідомив, що «підтримує ліву половину Республіканської партії та праву половину Демократичної партії». Потім Маск додав: «І ще – я купую «Манчестер Юнайтед». Не дякуйте». Висловлювання отримало вже понад 470 000 лайків.
  • Через деякий час у відповідь на запитання одного з користувачів Маск написав: «Ні, це старий жарт у твіттері. Я жодних спортивних команд не купую».

Контекст

У минулому Маск вже публікував подібні твіти, через що інколи важко зрозуміти, коли він жартує, нагадує Reuters. «Далі я купую Coca-Cola, щоб повернути туди кокаїн», – написав він 27 квітня, через два дні після того, як правління Twitter прийняло його пропозицію щодо придбання компанії. Твіти Маска про потенційні покупки призвели до того, що в минулому він неодноразово потрапляв під приціл американських регуляторів.

«Манчестер Юнайтед» – один із найвідоміших клубів англійської Премʼєр-ліги. Клуб належить родині американських бізнесменів Глейзерів. Наразі команда переживає труднощі, посідаючи останнє місце в турнірній таблиці після програшу у двох перших іграх нинішнього сезону. Багато фанів клубу різко налаштовані проти нинішніх власників. Вони раніше закликали Маска розглянути можливість придбання клубу.

За останній рік акції МЮ впали на чверть, зараз вартість клубу оцінюється приблизно у $2 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні