Категорія
Новини
Дата

IT-компанія AB Soft скорочує працівників, які залишилися в Україні – DOU

В IT-компанії AB Soft відбуваються скорочення – за останні пів року там звільнили від 60 до 80 спеціалістів, повідомив телеграм-канал «Підслухано в ІТ» та DOU з посиланням на джерела. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Скорочення в компанії начебто проводяться щоквартально, переважно звільняють тестувальників, скороченим фахівцям виплачують три зарплати, а ще 10 днів відпустки можна забрати грошима. 
  • Співрозмовник каналу зазначив, що через війну та складну фінансову ситуацію в країні під загрозою може опинитися увесь український офіс.
  • Про те, що в компанії скорочення DOU підтвердили кілька співрозмовників в AB Soft. За словами одного із них, після початку великої війни американська RingCentral, до складу якої входить AB Soft, фінансово допомагала працівникам з України. Однак перегляду зарплат, який традиційно проводять у квітні, минулого року не було.
  • У серпні 2022-го відбулося перше скорочення, яке зачепило орієнтовно 10% команди, – звільнили тих, кого вважали найменш продуктивними. Наступне скорочення мало відбутися під новий 2023 рік.
  • У січні з 25 фахівців, які лишилися в Україні, скоротили 10. Також повідомили, що український офіс планують закрити до кінця 2023-го. Пізніше дедлайн змінили й анонсували, що до 30 червня звільнять усіх, хто не захотів виїжджати з України.
  • За словами співрозмовника в компанії, також є несправедливий нюанс і щодо компенсацій. Компанія дійсно видає три зарплати й компенсує невикористані відпустки, але це стосується лише контракторів, які перебувають на балансі RingCentral. «А хто на балансі AB Soft, компенсації не отримує – йдеться лише про звільнення», – наголосив співрозмовник видання в компанії.
  • В AB Soft повідомили DOU, що компанія вирішила не коментувати цю ситуацію. 

Контекст

AB Soft створили в Одесі в 2000 році. Фахівці компанії беруть участь у розробці продуктів у сфері телекомунікацій. AB Soft входить до складу американського провайдера RingCentral. Раніше в українській команді працювало приблизно 550 співробітників.

Українськими IT-компаніями хвиля скорочень прокотилася на початку російського вторгнення. У березні 2022-го сотні ІТ-фахівців скоротили компанії Rozetka, EVO, «Нова Пошта» та Parimatch Tech. Коли бізнес стабілізувався, повернули тільки частину IT-працівників. 

Українські айтівці, які працюють у глобальних компаніях у міжнародних офісах, втрачають роботу нарівні з іншими спеціалістами.

Але до України світова хвиля скорочень ще не докотилася, вважає керуюча партнерка рекрутингової агенції CNA International IT Таїсія Млюзан: «В Америці зараз дуже добре видно, що багато класних кадрів вийшло на ринок. В Україні інша ситуація». Більше про це – тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні