Китай планує направити $278 млрд на порятунок фондового ринку – Bloomberg /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Китай планує направити $278 млрд на порятунок фондового ринку – Bloomberg

Getty Images

Китайська влада планує направити близько 2 трлн юанів ($278 млрд), здебільшого з офшорних рахунків держкомпаній, на придбання китайських акцій на біржі в Гонконгу. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела. Таким чином Пекін хоче стабілізувати падаючий фондовий ринок Китаю.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Влада Китаю також виділила як мінімум 300 млрд юанів ($42,3 млрд) із місцевих фондів для інвестування в акції материкового Китаю через державну компанію China Securities Finance або суверенний фонд Central Huijin Investment, кажуть співрозмовники видання. За їх словами, китайські чиновники розглядають інші варіанти, про них може бути оголошено цього тижня.
  • Пекін як мінімум з жовтня розглядає створення стабілізаційного фонду. При цьому інвестори сумніваються у його ефективності, оскільки попередні зусилля китайської влади щодо порятунку економіки не завжди спрацьовували, зазначає агентство.
  • Потенційний пакет підтримки має бути в змозі зупинити спад у короткостроковій перспективі та стабілізувати ринки до Нового року за місячним календарем (10 лютого), зазначив стратег Bloomberg Intelligence Марвін Чен. Він також нагадав, що самі по собі держзакупівлі історично призводили до обмеженого успіху у зміні настрою ринків, якщо після цього не було подальших заходів.

Контекст

Загалом падіння ринкової вартості китайських та гонконгських акцій з піку у 2021 році перевищило $6 трлн, що підкреслює проблему, з якою стикається Пекін, намагаючись зупинити падіння довіри інвесторів.

Індекс Hang Seng учора впав на 2,4%, до 19-річного мінімуму, CSI 300 – на 1,6%, до мінімуму за пʼять років. В результаті дисконт між гонконгськими акціями порівняно з тими ж паперами, що торгуються в материковому Китаї, досягнув максимальних з 2009 року 36%, підрахував Bloomberg.

Міжнародні інвестори, як і приватні китайські інвестори, продають папери у Гонконгу, багато хто з них купує японські акції. Японські індекси напередодні досягли максимуму за 34 роки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні