Категорія
Новини
Дата

Крах FTX змусив криптокредитора BlockFi подати заяву про банкрутство

Американська криптолендингова платформа BlockFi та вісім її дочірніх структур подали заяву про неспроможність до суду у справах про банкрутство округу Нью-Джерсі, йдеться у пресрелізі компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У межах реструктуризації BlockFi планує зосередитися на стягненні всіх зобовʼязань перед платформою з боку своїх контрагентів, включаючи FTX, йдеться в повідомленні.
  • BlockFi подала клопотання до Верховного суду про призначення тимчасових ліквідаторів. Також платформа подала до суду низку звичайних клопотань, що має дозволити компанії продовжувати свою діяльність.
  • BlockFi планує розробити план утримання ключових працівників, щоб гарантувати збереження ресурсів для виконання критично важливих функцій. За даними платформи, вона має $256,9 млн, які «забезпечать достатню ліквідність для підтримки певних операцій у процесі реструктуризації».
  • BlockFi має понад 100 000 кредиторів, а її активи та зобовʼязання оцінюються від $1 до $10 млрд. Найбільші кредитори – Ankura Trust Company, LLC (непогашені зобовʼязання – $729 млн.), West Realm Shires Inc. ($275 млн) та Комісія з цінних паперів та бірж США ($30 млн).

Контекст

8 листопада засновниця платформи Флорі Маркес повідомила, що всі продукти компанії «цілком працездатні», а бізнес не залежить від біржі Сема Бенкмана-Фріда. Однак 11 листопада BlockFi заявила, що не зможе вести бізнес у звичайному режимі і обмежить операції через відсутність ясності щодо статусу FTX та Alameda Research. Платформа призупинила виведення коштів та рекомендувала користувачам утриматися від внесення депозитів. 

14 листопада BlockFi спростувала інформацію про те, що більшість її активів зберігається на FTX. Водночас у компанії визнали, що платформа має кредитну лінію, представлену американським підрозділом біржі, а також непогашені зобовʼязання з боку Alameda Research.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні