Категорія
Новини
Дата

Маріо Драгі залишає пост прем’єр-міністра Італії

Премʼєр-міністр Італії Маріо Драгі подав у відставку. Позачергові вибори, ймовірно, відбудуться у жовтні, саме тоді, коли італійський парламент зазвичай готує річний бюджет, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Уряд Італії продовжить до виборів «керувати поточними справами, але його вплив буде мінімальним», зазначає Bloomberg. Президент Серджо Маттарелла обговорить зі спікерами обох палат парламенту наступні кроки, які, ймовірно, включатимуть проведення позачергових виборів восени.
  • Реакція інвесторів на відставку Драгі була однозначною: дохідність 10-річних облігацій Італії підскочила на 21 базисний пункт, до 3,6%, що є найвищим показником з червня. Спред між еквівалентними італійськими та німецькими облігаціями, який є загальним показником ризику, зріс до 233 базисних пунктів. Фондовий індекс Італії впав на 2,2%.
  • Відставка Драгі занурює країну у політичний хаос у той час, коли Європа готується до рецесії, а італійці борються з назріваючою енергетичною кризою, зазначає Bloomberg.

Контекст

14 липня Драгі заявив, що подав прохання про відставку президенту Італії. Однак Маттарелла його відставку не ухвалив. Причиною рішення Драгі стало голосування в Сенаті, під час якого партія «Рух 5 зірок» бойкотувала голосування щодо пакета допомоги підприємствам і домогосподарствам, які постраждали від високих цін на енергоносії.

20 липня Сенат Італії підтримав резолюцію з висловленням довіри Драгі. Однак партії «Вперед, Італіє», «Рух 5 зірок» та «Ліга» бойкотували розгляд резолюції.

У червні глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо звинуватив свою партію «Рух 5 зірок» у саботажі підтримки України, а пізніше вийшов з неї.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні