Категорія
Новини
Дата

Megogo запустив проєкт безкоштовного доступу до української літератури. Бюджет програми – понад 1 млн грн 

Медіасервіс Megogo запустив проєкт «Укрліт», який передбачає безкоштовний доступ до понад 250 аудіотворів зі шкільної програми з української літератури. Бюджет проєкту вже перевищив мільйон гривень, розповів Forbes СЕО та засновник Megogo Володимир Боровик.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Загальний хронометраж творів зі шкільної програми з української літератури за 5-11 класи складає понад 108 годин. Зокрема, можна прослухати «Крила» Ліни Костенко, «Кайдашеву сім’ю» Івана Нечуя-Левицького, «Я (Романтика)» Миколи Хвильового. Список творів постійно доповнюватиметься.
  • До озвучування книг команда Megogo Audio залучила професійних акторів театру і кіно та медійних особистостей. Серед зіркових дикторів: Володимир Дантес, Олександр Педан, Roxolana, alyona alyona, Антоніо Лукіч, Григорій Бакланов, Анна Кошмал, Тімур Мірошниченко, Ната Жижченко.
  • «Ці озвучені твори створені, щоб нашим дітям було легше навчатися, легше розуміти інформацію та дозувати навантаження, – сказав заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків. – А для дітей за кордоном це знак, що ми про них пам’ятаємо, піклуємося й чекаємо додому після війни». Зі слів Сташківа, цьогоріч дистанційно навчатимуться приблизно 2500 шкіл, майже 4000 – у змішаному форматі.
  • На тлі повномасштабного вторгнення у Megogo спостерігається зростання користувацького інтересу до освітніх продуктів. Проєкт «Укрліт» відповідає запиту, адже аудіотвори можуть допомогти в умовах гібридного навчання у школі, переконаний СЕО Megogo Володимир Боровик. «Бюджет цього проєкту вже перевищив мільйон гривень, але воно того варте», – сказав Боровик Forbes.
  • Послухати твори зі шкільної програми можна безкоштовно у мобільному застосунку Megogo у розділі «Аудіо» на смартфонах чи планшетах на базі iOS та Android, а також в автомобілях з аудіосистемами Android Auto та Apple CarPlay.
  • Проєкт реалізували медіасервіс Megogo та Міністерство освіти і науки України за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та платформи Дія.Освіта. 

Контекст 

Раніше медіасервіс Megogo запустив розділ «Megogo Освіта», що містить понад тисячу лекцій провідних онлайн-шкіл й інститутів для дітей і дорослих. На стрімінгу ці навчальні матеріали зʼявилися 1 вересня.

На сервісі можна подивитися лекції, курси та навчальні фільми від: Дія.Освіта, Projector, IAMPM, Cases, Genesis Academy, Aloha Language School, Green Forest, booyya.com, ProMovu, flexiblebody.online, Pedan Buro, GoITeens. Бібліотека «Megogo Освіта» постійно поповнюватиметься.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні