Категорія
Новини
Дата

Meta працює над створенням навушників зі штучним інтелектом та камерами – The Information

1 хв читання

Компанія Meta Platforms вивчає можливість створення навушників зі штучним інтелектом і камерами, пише The Information з посиланням на співробітників, знайомих з цим питанням. Зазначається, що гендиректор Марк Цукерберг вже розглянув декілька проєктів, але поки жоден не затвердив.

Ключові факти

  • Компанія очікує, що пристрій можна буде використовувати, щоб ідентифікувати обʼєкти та перекладати іноземні мови.
  • Усередині компанії проєкт називають Camerabuds.
  • Робота над новим простоєм почалася у той час, коли одразу декілька техкомпаній прагнуть розробити пристрої із ШІ, а також після того як Meta додала ШІ у окуляри Ray-Ban.
  • За даними джерела, Цукерберг розглядав декілька можливих варіантів дизайну пристрою, але залишився незадоволений ними.
  • Наразі незрозуміло чи це будуть навушники-вкладиші або ж накладні.

Контекст

В останні місяці Цукерберг зробив ШІ своїм пріоритетом, переорієнтувавши Meta на цю технологію після того, як OpenAI випустила свій чат-бот ChatGPT у 2022 році, що викликало шалену конкуренцію та розвиток серед великих технологічних компаній. Meta почала впроваджувати ШІ у всі аспекти бізнесу – від Instagram та Facebook до розумних окулярів.

Материнська компанія Facebook вкладає все більше ресурсів у штучний інтелект, який потребує значних інвестицій в обчислювальні потужності. Нещодавно засновник компанії Цукерберг попередив, що інвестиції «значно» збільшуватимуться і що для отримання прибутку потрібно багато часу – можливо, роки, але закликав побачити довгострокові вигоди, які може запропонувати ШІ.

Компанія підвищила оцінку витрат на рік і тепер вважає, що капітальні витрати становитимуть від $35 млрд до $40 млрд. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні