Категорія
Новини
Дата

Міноборони звільнило Богуслаєва і призначило нового керівника ПАТ «Мотор Січ»

1 хв читання

Міністерство оборони призначило нове керівництво ПАТ «Мотор Січ». Очолив підприємство Олексій Нікіфоров, йдеться в повідомленні міністерства.

Ключові факти

  • 28 листопада наказом міністра оборони внесені зміни до статуту ПАТ «Мотор Січ». Крім того, достроково припинено повноваження членів наглядової ради, голови та членів ради директорів. 
  • Також, припинено повноваження та звільнено з посади президента підприємства Вʼячеслава Богуслаєва.
  • Гендиректором підприємства призначений Олексій Нікіфоров. Обрано новий склад наглядової ради та її голову – заступника міністра економіки Ігоря Фоменка, який уже провів перше засідання, зазначили в Міноборони. 
  • До новоствореної наглядової ради підприємства також увійшли: Роман Коновалов, Сергій Корж, Юрій Пащенко та Юрій Шаповал.
  • Крім цього, зареєстровані усі зміни, які містяться в Єдиному державному реєстрі. Відтепер стратегічне підприємство працюватиме у режимі 24/7 на задоволення оборонних потреб держави, наголосили в міністерстві.

Контекст

У жовтні цього року Богуслаєва затримала контррозвідка СБУ. За даними слідства, керівництво заводу у Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до РФ.

Слідство заявляє, що посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для російської армії.

Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту ударних вертольотів, які масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

Слідчі Служби безпеки повідомили організаторам оборудки про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На все майно колишнього президента «Мотор Січ» накладено арешт. Крім Богуслаєва суд арештував також майно начальника департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства. Загальна сума арештованих активів становить майже 1 млрд грн, зазначили в СБУ.

6 листопада пʼять великих промислових підприємств, зокрема, «Мотор Січ» примусово були переведені в державну власність під управління Міноборони.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні