Категорія
Новини
Дата

Мирний процес точно буде, але зараз Росія не зацікавлена у припиненні війни – Зеленський

Після активної фази війни будуть переговори, але питання – з яким президентом Росії Україна домовлятиметься про мир, сказав президент України Володимир Зеленський, виступаючи на Українському сніданку в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Наразі, за словами Зеленського, РФ не зацікавлена в припиненні війни.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Буде мирний процес, буде точно мир. Питання лише у тому, з яким президентом Росії Україна домовлятиметься про мир», – сказав Зеленський.
  • За його словами, Росія наразі не зацікавлена у припиненні війни. «Я не бачу предметних речей. Єдиний позитивний момент, що сторони почали говорити про розблокування «Азовсталі» та евакуацію цивільних осіб», – наголосив він.
  • Нинішній президент РФ до кінця не усвідомлює, що відбувається, вважає Зеленський. 

Ключова цитата

«Він (Путін. – Forbes) живе у своєму інформаційному світі, не розуміючи, що Україна не піде на поступки. Ця війна України – не проти когось, а за себе, за свою землю. Він повинен жити в реальності, а його оточення повинне допомогти йому вийти з його інформаційної нереальності», – сказав Володимир Зеленський.

Контекст

Росія та Україна припинили переговори, повідомив раніше заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко. «Україна вийшла практично з переговорного процесу», – сказав він, а на уточнююче питання відповів, що переговори не ведуться «ні в якому вигляді».

12 травня голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що російська сторона не готова проводити змістовні переговори. За його словами, Україна готова до переговорів, але не визнає ультиматумів.

Україна наразі не веде ніяких переговорів із Росією. Вони на паузі через низку причин, повідомив 17 травня радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. За його словами, РФ не демонструє розуміння сьогоднішніх процесів у світі. «Росія не розуміє, що в будь-якому сенсі війна йде вже не за правилами, графіком чи планами РФ», – додав він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні