Категорія
Новини
Дата

МЗС офіційно повідомило про повернення брендів Zara, Pull&Bear і Bershka в Україну

Бренди іспанського ритейлера Inditex – Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka – повертаються в Україну. Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «МЗС України офіційно підтверджує, що бренди однієї з найбільших у світі дистрибʼюторських груп в індустрії моди Inditex – Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home – повертаються в Україну», – йдеться у повідомленні.
  • МЗС зазначило, що на доручення президента України з 2022 року веде системну роботу з усіма провідними міжнародними брендами, які залишили український ринок через початок повномасштабної війни РФ, задля відновлення їхньої роботи в Україні. 
  • «Повернення Inditex є наступним кроком після відновлення роботи McDonald’s, H&M та інших компаній», – наголосили в МЗС.

Контекст

«Zara повертається в Україну після дворічного закриття», – з таким заголовком 1 березня вийшла новина на сайті Financial Times. 

Inditex планує відкрити 50 магазинів в Україні. Відновлення роботи почнуть із 20 магазинів, зокрема у торговельних центрах Києва, йшлося у повідомленні видання із посиланням на пресслужбу Inditex. Де саме відкриються перші магазини Zara, читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

В Україну група Inditex зайшла у 2008 році. Тоді першим магазином стала Zara на столичному Хрещатику. Наприкінці 2022 року ритейлер закрив його «з комерційних причин»

Пізніше в Україні зʼявилися й інші бренди Inditex: Bershka, Stradivarius, Pull & Bear та преміальний Massimo Dutti. «Ми вважаємо Україну потенційно привабливим і розвиненим ринком, тому модель управління така ж, як і в Європі», – розповідали у 2008 році у пресслужбі компанії.

До 24 лютого 2022 року в Україні працювали 65 магазинів Inditex у восьми містах України. У 2021-му іспанська компанія разом зі шведським ритейлером H&M займали 3,6% від усього ринку в 115 млрд грн, розповідав у квітні 2023 року генеральний директор компанії Pro-Consulting Олександр Соколов.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні