Категорія
Новини
Дата

Нафтосервісна компанія із «великої четвірки» призупиняє поставки обладнання та інвестиції в РФ

Швейцарська Weatherford призупинить поставки та нові інвестиції в Росію, а також розгортання нових технологій у країні, йдеться у заяві глави компанії Гіріша Саліграма.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Рішення призупинити поставки обладнання, нові інвестиції та розгортання нових технологій в РФ компанія прийняла після запровадження санкцій 24 лютого. 
  • Weatherford не має активних спільних підприємств або партнерств у Росії, сказано у заяві.
  • Компанія продовжить виконувати діючі договірні зобов’язання в рамках чинного міжнародного законодавства та санкцій, заявили в Weatherford.

Контекст

Weatherford спеціалізується на виробництві і постачаннях нафтовидобувного обладнання і надання сервісних послуг нафтогазовим підприємствам більш ніж в 100 країнах.

Weatherford International разом з Baker Hughes, Halliburton та Schlumberger входять до «великої четвірки» нафтосервісних компаній. Останні три заявили про свою позицію напередодні: Halliburton повністю припинила діяльність в Росії, а Schlumberger і Baker Hughes призупинили інвестиції. На ці компанії припадає близько 13% всього нафтосервісного ринку РФ, пише «Комерсант», але «по низці технологічних рішень є критична залежність».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні