Категорія
Новини
Дата

Нацрегулятор схвалив скасування граничних цін на електроенергію для бізнесу з 30 червня

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила скасування граничних цін на електроенергію для бізнесу з 30 червня. Таке рішення ухвалили на засіданні 31 травня, яке почалося близько 18:00.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • НКРЕКП схвалила скасування граничних цін на електроенергію на оптових ринках.
  • В Україні гранична максимальна ціна на електроенергію, яку встановлює НКРЕКП, – 4000 грн за МВт⋅год. Восени 2022 року на розгляді регулятора був проєкт постанови з підвищенням до 6000 грн за МВт⋅год, за даними ExPro Consulting.

Контекст

Розширення прайскепів збільшить фінансовий потік для усієї вугільної генерації, яка постраждала від російських атак, каже директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко. Найбільший гравець у цьому сегменті енергетики – ДТЕК Ріната Ахметова. До війни компанія виробляла 70% теплової генерації електроенергії в Україні.

Уряд 30 травня збільшив тариф на електроенергію для населення на 57–83%, до 2,64 грн за кВт⋅год. Зміни почнуть діяти 1 червня. З підняттям тарифу середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросте до 250 грн, підрахували у Міненерго.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні