Категорія
Новини
Дата

Найбільша інвесткомпанія світу BlackRock інвестує $700 млн в накопичувачі енергії в Австралії

Фонд під управлінням американської BlackRock Real Assets збирається придбати Akaysha Energy, австралійську фірму, що розробляє проєкти акумуляторних накопичувачів енергії. BlackRock готова виділити на це $700 млн, пише CNBC.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • BlackRock планує виділити понад 1 млрд австралійських доларів (близько $700 млн) «для підтримки нарощування» понад 1 ГВт акумуляторних накопичувачів, йдеться у заяві інвесткомпанії.
  • BlackRock зазначила, що в Akaysha у найближчій перспективі є плани щодо розвитку проєктів зі зберігання енергії на ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, включаючи Японію і Тайвань.
  • Оскільки австралійська інфраструктура відновлюваних джерел енергії продовжує «дозрівати», будуть потрібні інвестиції в активи для акумуляторних накопичувачів, зазначив керівник кліматичної інфраструктури в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні в BlackRock Чарлі Рід.
  • За його словами, це необхідно «для забезпечення стійкості і надійності енергосистеми, особливо з урахуванням більш раннього, ніж очікувалося, виведення з експлуатації вугільних електростанцій».

Контекст

Ефективні великомасштабні системи зберігання енергії будуть набувати все більшого значення з розширенням потужностей відновлюваних джерел енергії, зазначає CNBC. Це повʼязано з тим, що хоча джерела енергії, такі як сонце і вітер, є відновлюваними, але вони не є постійними.

Міжнародне енергетичне агентство заявило, що швидке збільшення обсягів зберігання енергії має вирішальне значення для задоволення потреб у гнучкості в системі електропостачання. За даними МЕА, у 2020 році інвестиції в акумуляторні накопичувачі зросли майже на 40% і досягли $5,5 млрд.

Дані уряду Австралії свідчать, що на частку викопного палива припадало 76% від загального обсягу виробництва електроенергії в 2020 році, при цьому частка вугілля становила 54%, газу – 20% і нафти – 2%. Частка відновлюваних джерел енергії складала 24%. Відновлювані джерела енергії забезпечили близько 77 716 ГВт·год електроенергії у 2021-му, заявляють в уряді. Це становить 29% загального обсягу виробництва електроенергії в Австралії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні