Німецька Bayer втратила близько €7,6 млрд капіталізації. Що спровокувало найбільше падіння акцій в історії корпорації /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Німецька Bayer втратила близько €7,6 млрд капіталізації. Що спровокувало найбільше падіння акцій в історії корпорації

Getty Images

Німецька корпорація Bayer AG пережила найбільше падіння акцій за всю історію, втративши близько €7,6 млрд ринкової вартості після судових розглядів та невдач у розробці ліків, пише Bloomberg. Акції впали до найнижчого рівня за більш як десятиліття.

Ключові акти

  • Акції впали на 21% на торгах у Франкфурті, внаслідок чого ринкова вартість Bayer впала приблизно до $37 млрд.
Німецька Bayer втратила близько €7,6 млрд капіталізації. Що спровокувало найбільше падіння акцій в історії корпорації /Фото 1

Інфографіка: Bloomberg

  • Німецька компанія заявила в неділю, 19 листопада, що завершила пізню стадію випробувань антитромботичного препарату Асундексіан через недостатню ефективність. Експериментальний препарат, який зазнав невдачі, був покликаний допомогти стимулювати зростання компанії після того, як нинішні препарати Ксарелто і Ейлеа втратять свій патентний захист у найближчі роки.
  • Оголошення було зроблено через два дні після того, як присяжні штату Міссурі зобовʼязали підрозділ Bayer Monsanto виплатити понад $1,5 млрд трьом колишнім користувачам препарату Roundup, які вважають гербіцид винним у захворюванні на рак.
  • Компанія Monsanto зіткнулася з вердиктами присяжних, згідно з якими продукт Roundup містить канцерогени. 
  • Bayer заявила, що оскаржуватиме вирок, і наполягає на тому, що продукт безпечний. Два роки тому компанія виділила цілих $16 млрд на врегулювання понад 100 000 випадків, повʼязаних із впливом Roundup на здоровʼя.
  • Наразі конгломерату загрожує друга хвиля судових позовів. 
  • В даний час компанія Bayer знаходиться на черговому судовому процесі Roundup перед присяжними в суді штату Філадельфія, в якому бере участь людина, яка звинувачує засіб від бурʼянів у своєму раку. 

Контекст

Пʼять років тому німецький конгломерат поглинув компанію Monsanto Co. за $63 млрд. Наразі судовому розгляду з приводу препарату Roundup від Monsanto, що знищує бурʼяни, не видно кінця, особливо після того, як вердикт присяжних підвищив ризик того, що Bayer зрештою доведеться використати всі або, можливо, навіть більше, $16 млрд, які він виділив для позовів щодо Roundup.

Події підвищують ставки для Білла Андерсона, який приєднався до компанії цієї весни і обійняв посаду головного виконавчого директора у червні. Раніше він розглядав потенційне розділення конгломерату на різні напрями: фармацевтика, сільське господарство та здоровʼя споживачів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні