Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» створить компанію для управління бізнесом в ЄС (оновлено)

«Нова пошта» створить окрему компанію під назвою Nova Post Europe для розвитку бізнесу в ЄС. Вона має підвищити ефективність експансії в Європу, розповів співвласник НП Вячеслав Климов під час «Business Breakfast з Володимиром Федоріним».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми доросли до того, що у нас зʼявляється Nova Post Europe зі своїм СЕО та менеджментом», – сказав Вячеслав Климов. Тісна взаємодія з українським офісом збережеться, але це буде окремий бізнес-юніт, додав він. 
  • Перші пів року експансією в ЄС керували менеджери з України. Ця модель управління, за словами Климова, вже не є достатньо ефективною. 
  • Генеральний директор нової компанії обраний, проте офіційно ще не затверджений. «Це людина з компанії, яка працює з 2004-2005 років», – каже Климов, не називаючи її. Серед її досягнень – створення мережі з понад 14 000 поштоматів НП. Під опис Климова підходить Олександр Лісовець, який працює в НП з 2004-го. Він керував «НП Логістик», а у 2017-му очолив напрям розвитку мережі НП, де відповідав за розвиток поштоматів. У 2019-му очолив бізнес-напрям мережі поштоматів «Новобокс» та керував ним до травня 2023-го. На власній сторінці у Facebook регулярно публікує новини про експансію НП у Європу.

Контекст

У 2022 році «Нова Пошта» доставила 6,5 млн міжнародних посилок, що на 30% менше, ніж у 2021-му (9,3 млн). При цьому кількість посилок з України зросла у пʼять разів порівняно з минулим роком. Найбільше посилок доставлено в Польщу та Німеччину, повідомила пресслужба компанії. Саме ці країни прийняли найбільше українців (за оцінкою НП – 4 млн).  

У 2023-му компанія планує вийти на довоєнний рівень міжнародних посилок за рахунок освоєння нових напрямків. 

Засновники «Нової пошти» Вячеслав Климов і Володимир Поперешнюк стали підприємцями 2022 року за версією Forbes Ukraine

У червні компанія відкрила своє перше відділення в Чехії, країна стала четвертою в Європі, де з’явилися відділення Nova Post.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні