Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» створить компанію для управління бізнесом в ЄС (оновлено)

1 хв читання

«Нова пошта» створить окрему компанію під назвою Nova Post Europe для розвитку бізнесу в ЄС. Вона має підвищити ефективність експансії в Європу, розповів співвласник НП Вячеслав Климов під час «Business Breakfast з Володимиром Федоріним».

Ключові факти

  • «Ми доросли до того, що у нас зʼявляється Nova Post Europe зі своїм СЕО та менеджментом», – сказав Вячеслав Климов. Тісна взаємодія з українським офісом збережеться, але це буде окремий бізнес-юніт, додав він. 
  • Перші пів року експансією в ЄС керували менеджери з України. Ця модель управління, за словами Климова, вже не є достатньо ефективною. 
  • Генеральний директор нової компанії обраний, проте офіційно ще не затверджений. «Це людина з компанії, яка працює з 2004-2005 років», – каже Климов, не називаючи її. Серед її досягнень – створення мережі з понад 14 000 поштоматів НП. Під опис Климова підходить Олександр Лісовець, який працює в НП з 2004-го. Він керував «НП Логістик», а у 2017-му очолив напрям розвитку мережі НП, де відповідав за розвиток поштоматів. У 2019-му очолив бізнес-напрям мережі поштоматів «Новобокс» та керував ним до травня 2023-го. На власній сторінці у Facebook регулярно публікує новини про експансію НП у Європу.

Контекст

У 2022 році «Нова Пошта» доставила 6,5 млн міжнародних посилок, що на 30% менше, ніж у 2021-му (9,3 млн). При цьому кількість посилок з України зросла у пʼять разів порівняно з минулим роком. Найбільше посилок доставлено в Польщу та Німеччину, повідомила пресслужба компанії. Саме ці країни прийняли найбільше українців (за оцінкою НП – 4 млн).  

У 2023-му компанія планує вийти на довоєнний рівень міжнародних посилок за рахунок освоєння нових напрямків. 

Засновники «Нової пошти» Вячеслав Климов і Володимир Поперешнюк стали підприємцями 2022 року за версією Forbes Ukraine

У червні компанія відкрила своє перше відділення в Чехії, країна стала четвертою в Європі, де з’явилися відділення Nova Post.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні