Категорія
Новини
Дата

Nvidia пропонує альтернативні чипи для Китаю через американські експортні обмеження

Nvidia Corp. почала пропонувати клієнтам у Китаї альтернативу чипам високого класу, на які діють обмеження на експорт США. ЦІ санкції можуть коштувати американській компанії сотень мільйонів доларів втраченої вигоди, пише The Wall Street Journal.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Nvidia заявила, що новий чип для обробки графіки під торговою маркою A800 відповідає обмеженням США на чипи, які можуть бути експортовані до Китаю відповідно до нових правил, запроваджених минулого місяця. 
  • Чип був запущений у виробництво у третьому кварталі, йдеться у повідомленні компанії.
  • A800 замінює A100, чип, що широко використовується в серверах і додатках штучного інтелекту китайськими технологічними гігантами, включаючи Alibaba Group Holding Ltd., Tencent Holdings Ltd. та Baidu Inc.
  • Новий чип Nvidia є відповіддю на нові радикальні правила адміністрації президента США Джо Байдена, що обмежують експорт американських чипових технологій до Китаю, які, за словами офіційних осіб США, спрямовані на уповільнення військового прогресу країни. 
  • За словами джерел, компанія готується до високого рівня попиту на новий чип, очікується, що постачання почнеться найближчими тижнями, а потенційними покупцями будуть американські компанії, такі як Dell Technologies, для продуктів, які вони продають у Китаї. 

Контекст

На початку вересня адміністрація президента США Джо Байдена ввела нові обмеження на продаж деяких високотехнологічних комп’ютерних чипів із Китаю та Росії. Це усуне ризик їх використання з воєнною метою. Обмеження стосуються високоякісних моделей чипів, відомих як графічні процесори або GPU, які продаються компаніями Кремнієвої долини Nvidia та Advanced Micro Devices.

У жовтні стало відомо, адміністрація президента США Джо Байдена планує оголосити про нові обмеження на доступ Китаю до напівпровідникових технологій США, пише Bloomberg із посиланням на джерела. У такий спосіб Вашингтон активізує свої зусилля щодо придушення амбіцій Пекіна та ризику для зростання сектора вартістю $550 млрд.

Правила, оприлюднені Міністерством торгівлі США минулого місяця, забороняють постачання до Китаю цілої низки напівпровідникових технологій без ліцензії, включаючи передове обладнання для виробництва мікросхем та передові мікросхеми, які використовуються для штучного інтелекту та суперкомпʼютерів.

Ці правила розширили раніше введені обмеження на експорт Nvidia A100 до Китаю. У серпні компанія повідомила, що експортні обмеження на чипи A100 коштуватимуть їй $400 млн втраченої вигоди. За словами компанії, близько чверті виручки Nvidia у розмірі $26,9 млрд за останній фінансовий рік припадає на Китай і Гонконг.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні