Обвинувачення проти Дубінського відправили до суду. Йдеться про підроблення документів для виїзду за кордон
Категорія
Новини
Дата

Обвинувачення проти Дубінського відправили до суду. Йдеться про підроблення документів для виїзду за кордон

Офіс Генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт щодо народного депутата Олександра Дубінського, який здійснив службове підроблення для виїзду за кордон, повідомляє ДБР. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Слідчі встановили, що депутат вніс неправдиві відомості до офіційних документів на підставі яких виїхав за кордон. 
  • Зокрема, у зверненні щодо дозволу на виїзд він вказав підставою супроводження батька на лікування, однак насправді поїхав на відпочинок. До того ж депутат і батько виїхали за кордон окремо, а батько взагалі повернувся до України набагато раніше, ніж народний обранець.
  • ДБР повідомляє що під час перебування за кордоном народний депутат встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема, в Іспанії підозрюваний зупинявся у двох готелях у Барселоні та у її передмісті.

Контекст

Відповідну підозру Дубінському повідомили 8 серпня 2023 року. 11 листопада працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо народного депутата.

Окрім цього у листопаді депутату оголосили про підозру у державній зраді. За даними СБУ та ДБР, що Дубінський здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь РФ. Він мав позивний Буратіно і входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу збройних сил РФ (ГРУ).

За даними слідства, до складу групи також входив екснардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення РФ утік за кордон. Підривну діяльність у Києві координував експомічник Деркача Ігор Колєсніков, який уже засуджений і відбуває покарання за державну зраду.

Також до агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик, який мав позивний Птичка і наразі переховується від правосуддя за кордоном.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні