Категорія
Новини
Дата

Польські фермери розпочали блокування руху біля ПП «Корчова – Краківець»

У вівторок, 13 лютого, близько 14:00 польські фермери розпочали акцію протесту неподалік від пункту пропуску «Корчова», що навпроти українського ПП «Краківець», повідомляє Державна прикордонна служба. Станом на ранок протестувальники блокували пʼять пунктів пропуску на кордоні з Україною.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Протестувальники мають намір на одну годину заблокувати рух вантажівок, що прямують в Україну.
  • Водночас блокування пасажирського транспорту не здійснюватиметься.
  • Прикордонники просять врахувати цю інформацію під час планування міжнародних перевезень.

Контекст

В останні місяці на кордонах України з Польщею та Румунією відбуваються акції протесту аграріїв.

19 січня мінсільгосп Польщі заявив про продовження дії заборони на імпорт зерна з України. Заступник міністра сільського господарства Польщі Стефан Краєвський зазначив, що ембарго зберігатиметься, «доки ми не знайдемо інших рішень».

Водночас Україна змінила правила експорту сільгосппродукції до п’яти країн ЄС. Уряд ухвалив постанову, щоб запобігти зловживанням.

9 лютого фермери заблокували під’їзний шлях поблизу пункту пропуску «Шегині» на польсько-українському кордоні, а також блокували пункти пропуску «Ягодин» і «Рава-Руська».

12 лютого розпочались акції протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску «Зосін – Устилуг» та біля ПП «Долгобичув – Угринів».

Станом на ранок 13 лютого польські фермери заблокували пʼять пунктів пропуску на кордоні з Україною, в чергах стоять близько 1250 вантажівок, повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, пише «Інтерфакс-Україна».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні