Категорія
Новини
Дата

МХП працює над угодами вартістю понад $200 млн. Куди планує інвестувати компанія

1 хв читання

Перемовини МХП з потенційними партнерами щодо інвестицій в трьох основних напрямках – заморожена їжа, овочі, ковбаси – приблизно на однакових стадіях. Про це розповів в інтерв’ю Forbes заступник голови правління з інвестиційної діяльності МХП Дмитро Зозуля.

МХП – найбільший виробник та експортер курятини в Україні. Компанія також залишається найбільшим платником податків в аграрному секторі: у 2023 році МХП сплатив понад 6 млрд грн, що на 31% більше, ніж у попередньому.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • МХП працює над угодами загальною вартістю понад $200 млн, сказав Зозуля. За його словами, не всі вони будуть завершені цього року, деякі можуть відбутися пізніше. 
  • МХП розглядатиме можливості злиття і поглинання (М&A) за кордоном, але Україна залишається привабливим місцем для бізнесу. Зозуля вважає, що в Україні можна створювати виробництва, які зможуть успішно виходити на експортні ринки. 
  • Компанія веде перемовини про співпрацю з національними та регіональними виробниками, прагнучи охопити якомога більше споживачів, пояснив топменеджер компанії.
  • МХП збирає команду, яка відіграватиме важливу роль на ринку, і ця команда може складатися як з трьох, так і з тридцяти учасників, серед яких можуть бути як великі, так і маленькі гравці. Крім того, МХП цікавиться сегментом випічки.

Контекст

Трансформація МХП із сировинної у кулінарну компанію триває з 2019 року. Холдинг робить ставку на виробництві та продажах готової їжі та напівфабрикатів. Після майже двох років затишшя у 2024-му МХП придбав одразу три компанії вартістю до $35 млн: «М’ясний хутір», «Овочеву скарбницю» та KTL Ukraine.

Виторг холдингу, за підсумками 2023 року, склав понад $3 млрд, що на 14% більше, ніж роком раніше, за прибутку – $142 млн. 

У першому кварталі 2024-го виручка МХП знизилась на 4%, до $719 млн, чистий прибуток впав на 67% – $16 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд