Категорія
Новини
Дата

Renault створить окрему компанію з виробництва електромобілів

Автомобілебудівний концерн Renault створить окрему компанію Ampere, яка займеться виробництвом електромобілів та розробкою програмного забезпечення для них. Таким чином французький автогігант розраховує збільшити операційну рентабельність, йдеться у повідомленні компанії. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Renault планує розмістити акції Ampere на біржі у другому півріччі 2023 року і зберегти контрольний пакет.
  • За рахунок поділу бізнесів із випуску електромобілів та авто з двигунами внутрішнього згоряння концерн намагається збільшити рентабельність у найближчі роки. Renault прагне, щоб у 2025 році вона була вищою за 8%, а в 2030-му – перевищила 10%. До цього цільовий показник на 2025 рік становив мінімум 5%.
  • Компанія також підписала угоду з китайською Zhejiang Geely Holding Group Co. про створення спільного підприємства, яке випускатиме гібридні силові агрегати та силові агрегати з двигунами внутрішнього згоряння. Компанії володітимуть 50% СП. Загалом планується створити 17 заводів, які постачатимуть продукцію до 130 країн.

Контекст

За даними Bloomberg, Renault прагне оцінити свій електромобільний бізнес приблизно в €10 млрд. Компанія готується до первинного розміщення на біржі Euronext Paris наступного року. 

Відокремлення бізнесу електромобілів від традиційних операцій Renault з ДВЗ відбувається в той момент, коли виробник автомобілів Zoe і Clio намагається впоратися зі складним переходом на електромобілі, оскільки Європі загрожує рецесія.

Renault Zoe – найпопулярніший в Європі електромобіль французького автовиробника. З 2012 року зібрано 380 000 одиниць цієї моделі. Хоча недорогий електрокар має попит, нову його генерацію вирішили не розробляти. Renault планує на зміну йому інші компактні електрокари. Зокрема, очікуються хетчбек Renault 5 та кросовер Renault 4 у ретро-стилі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні