Категорія
Новини
Дата

Revolut збільшить на 20% штат співробітників, що займаються криптовалютами

Фінтех-стартап Revolut планує на 20% збільшити чисельність співробітників в Європі, Великої Британії та США, які займаються криптовалютою, пише Bloomberg. З початку року компанія найняла вже понад чотири десятки таких спеціалістів, незважаючи на падіння ринку криптовалют.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія розмістила оголошення про пошук фахівців на 13 повʼязаних із цифровими активами позицій, зокрема у сфері комплаєнсу та запобігання фінансовим злочинам. 
  • Також Revolut шукає розробників та юристів із досвідом роботи з цифровими валютами.
  • Компанія вже найняла 43 криптофахівці. Таким чином загальна чисельність криптокоманди збільшилася з липня минулого року втричі. Загалом було розміщено понад 230 вакансій, зазначає агентство.
  • Зараз на криптобізнес припадає від 5% до 10% виручки Revolut, сказав Еміль Урманшин, генеральний менеджер з криптовалюти в Revolut. «Ми розглядаємо криптовалюти як довгострокову гру та зберігаємо оптимізм щодо криптоіндустрії», – наголосив він. 

Контекст

У червні біткоїн вперше з листопада 2020 року впав нижче за $20 000. Однак через місяць відіграв падіння і зріс до $23 000. З моменту свого піку в листопаді 2021 року ринок криптовалют втратив близько $2 трлн.

Revolut набирає фахівців з криптовалют на тлі загального спаду ринку та скорочень у секторі. Про звільнення співробітників раніше заявляли криптокомпанії Coinbase, Bitpanda, Crypto.com, Gemini Trust Co. та BlockFi Inc., зазначає Bloomberg. Великі технологічні компанії, такі як Apple, Google та Twitter, теж уповільнили темпи найму.

Фінтех-стартап Revolut створили у 2015 році у Лондоні росіянин Микола Сторонський та українець Влад Яценко. У липні 2021 року Revolut залучив $800 млн інвестицій. Компанію оцінили у $33 млрд. На той час акції, які належать Яценку, оцінювалися приблизно в $1,3 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні