Категорія
Новини
Дата

Ринкова капіталізація Nvidia знизилась на $550 млрд після стрімкого падіння акцій

1 хв читання

Акції виробника чипів Nvidia впали на 16% з четверга, 20 червня, компанія за останні дні втратила понад $500 млрд ринкової вартості, пише Financial Times.

Nvidia втратила статус найдорожчої компанії у світі, який здобула минулого тижня. З того часу вона опустилася на третє місце.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Акції фірми впали майже на 7% у понеділок, 24 червня. Ринкова вартість Nvidia впала до $2,91 трлн, що приблизно на $550 млрд нижче, ніж у четвер. 
  • Зниженню в понеділок передувало пʼятничне повідомлення в про те, що генеральний директор і співзасновник виробника чипів Дженсен Хуанг продав акції на суму майже $95 млн за кілька днів до і після того, як компанія стала найдорожчою компанією у світі. 
Ринкова капіталізація Nvidia знизилась на $550 млрд після стрімкого падіння акцій /Фото 1

Інфографіка: Financial Times

  • Швидке зростання акцій спонукало деяких скептично налаштованих спостерігачів провести паралель з Cisco, виробником мережного обладнання, який на короткий час став найдорожчою компанією у світі у березні 2000 року.
  • Наступного року Cisco втратила близько 80% своєї вартості, оскільки бульбашка луснула, і телекомунікаційні групи скоротили свої витрати на широкосмугову інфраструктуру.

Контекст

Попит на процесори штучного інтелекту Nvidia, які вважаються набагато кращими за пропозиції конкурентів, призвів до обмеження їхньої пропозиції, і багато інвесторів розглядають Nvidia як найбільшого переможця на сьогодні від бурхливого розвитку штучного інтелекту.

Ринкова вартість компанії зросла з $1 трлн до $2 трлн усього за девʼять місяців у лютому, а в червні вона досягла $3 трлн.

З моменту свого прогнозу про різке зростання, зроблене близько року тому, компанія послідовно перевершувала високі очікування Волл-стріт щодо виручки та прибутку. У травні керівники Nvidia заявили, що попит на її ШІ-чипи Blackwell може перевищити пропозицію «вже наступного року».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд