Категорія
Новини
Дата

Росія атакувала енергооб’єкти на півдні. На Миколаївщині очікуються аварійні відключення електроенергії

Росія обстріляла енергооб’єкти на півдні України, під час атаки сталося загоряння обладнання на високовольтній підстанції у Миколаївській області, повідомляє Міністерство енергетики. «Миколаївобленерго» попередило про масштабні аварійні відключення електроенергії.

Ключові факти

  • «Миколаївобленерго» повідомило про масштабне аварійне відключення. «Де немає світла – це не за погодинними графіками! Вже працюємо над підключенням споживачів. Вірте в енергетиків!» – йдеться у повідомленні.
  • Міненерго повідомило, що для ліквідації наслідків атаки відключено дві високовольтні лінії, повністю знеструмлювались споживачі Херсонської і частково – Миколаївської областей. 
  • Окрім цього, обстрілом пошкоджено об’єкт генерації на Одещині, пошкоджено виробничі приміщення.
  • Відомство зазначило, що енергосистема України працює стабільно та збалансовано.

Контекст

У ніч на 22 березня Росія здійснила наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти. Найбільше постраждали Харків, Одеса, Дніпропетровщина. Під удар потрапила Дніпровська ГЕС, енергохолдинг ДТЕК повідомив, що втратив 80% генерації.

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко повідомив FT, що Росія змінює підхід до атак по українській енергетиці. За словами Тімченка, під час попередньої зимової кампанії, спрямованої проти української енергосистеми, Росія прагнула занурити міста у темряву та холод, нападаючи на розподільчі станції й трансформатори по всій країні. Але тепер російські ракети націлюють на електростанції у конкретних регіонах, щоб «знищити їх повністю, тому що відновити електростанції за короткий термін неможливо».

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, ураїнська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні