Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала Харків ракетами С-300, є постраждалий

У ніч на 31 липня Росія обстріляла Харків ракетами С-300, є влучання на території цивільного підприємства в Новобаварському районі міста, повідомив ОВА Олег Синєгубов. У результаті є постраждалий, його госпіталізували.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У смт Великий Бурлук близько опівночі російська ракета С-300 влучила в город приватного домогосподарства, пошкоджено приватний будинок та гараж. 
  • Ввечері 30 липня Росія завдала ударів по селу Шийківка, у результаті пошкоджено приватний житловий будинок. «На жаль, загинула жінка 74 років. Жінка 53 років та 76-річний чоловік зазнали поранення», – повідомив очільник ОВА.
  • За даними Синєгубова, протягом минулої доби росіяни з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстріляли населені пункти Чугуївського, Богодухівського та Купʼянського районів.
  • Зокрема,У Вовчанську пошкоджено 4 житлові будинки, є поранений. У селі Тимофіївка ворог скинув з БПЛА дві гранати. 

Контекст

Після виходу із «зернової угоди» Росія поставила собі нову стратегічну ціль – зупинити експорт українського зерна через Чорне море. РФ почала бомбити українські порти та зернові склади.

За період з 18 по 24 липня Росія випустила в бік Одеської області щонайменше 75 ракет та близько 100 БПЛА. Загальна їхня вартість – понад $280 млн. Унаслідок ракетних ударів було знищено більш як 460 000 т зерна й кілька зернових терміналів. Десятки людей дістали поранення. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні