Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала Харків ракетами С-300, є постраждалий

1 хв читання

У ніч на 31 липня Росія обстріляла Харків ракетами С-300, є влучання на території цивільного підприємства в Новобаварському районі міста, повідомив ОВА Олег Синєгубов. У результаті є постраждалий, його госпіталізували.

Ключові факти

  • У смт Великий Бурлук близько опівночі російська ракета С-300 влучила в город приватного домогосподарства, пошкоджено приватний будинок та гараж. 
  • Ввечері 30 липня Росія завдала ударів по селу Шийківка, у результаті пошкоджено приватний житловий будинок. «На жаль, загинула жінка 74 років. Жінка 53 років та 76-річний чоловік зазнали поранення», – повідомив очільник ОВА.
  • За даними Синєгубова, протягом минулої доби росіяни з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстріляли населені пункти Чугуївського, Богодухівського та Купʼянського районів.
  • Зокрема,У Вовчанську пошкоджено 4 житлові будинки, є поранений. У селі Тимофіївка ворог скинув з БПЛА дві гранати. 

Контекст

Після виходу із «зернової угоди» Росія поставила собі нову стратегічну ціль – зупинити експорт українського зерна через Чорне море. РФ почала бомбити українські порти та зернові склади.

За період з 18 по 24 липня Росія випустила в бік Одеської області щонайменше 75 ракет та близько 100 БПЛА. Загальна їхня вартість – понад $280 млн. Унаслідок ракетних ударів було знищено більш як 460 000 т зерна й кілька зернових терміналів. Десятки людей дістали поранення. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд