Категорія
Новини
Дата

Росія знову обстріляла енергетичні підприємства ДТЕК

Російські війська сьогодні здійснили черговий обстріл енергетичних підприємств ДТЕК, повідомляє компанія. Внаслідок атаки поранено двоє енергетиків.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що пораненим співробітникам оперативно надано необхідну допомогу та доставлено до лікарні, загрози життю немає. 
  • За останні два місяці підприємства ДТЕК зазнали вже 16-ти атак з боку Росії.

Контекст

23 листопада Росія здійснила сьомий масований обстріл української енергетичної інфраструктури. З більш як 70 випущених ракет 51 було збито силами ППО. Два десятки влучили в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі. 

«Внаслідок цього було знеструмлено переважну більшість споживачів електроенергії по всій країні. Відбуваються аварійні відключення. Відсутність електроенергії може вплинути на наявність тепло- та водопостачання», – йдеться в заяві Міністерства енергетики.

На Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені. Усе через зниження частоти в енергосистемі України.

Російські ракетні удари по енергетичній інфраструктурі призвели до відключення електроенергії не лише в Україні, а й на половині території сусідньої Молдови.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив семи міністрам закордонних справ країн Північної Європи та Прибалтики, які прибули до Києва, що Україні потрібні трансформатори й покращена система протиповітряної оборони.

США спрямують $53 млн на підтримку енергетичної системи України. Пакет допомоги включатиме розподільчі трансформатори, автоматичні вимикачі, обмежувачі перенапруги, розʼєднувачі, транспортні засоби та інше обладнання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні