Категорія
Новини
Дата

Російські банки запустять платіжні стікери замість Apple Pay та Google Pay. Наліпки потрібно клеїти на смартфони

Російські Альфа-банк і Сбербанк оголосили про запуск платіжних стікерів. Вони мають замінити сервіси безконтактної оплати смартфонами, які стали недоступні росіянам після виходу з країни Visa і Masterсard, пише РБК.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Платіжний стікер дає змогу здійснювати оплату в один дотик. Насамперед технологія потрібна власникам айфонів, які звикли здійснювати платежі безконтактно», – йдеться у повідомленні Сбербанку. 
  • За словами першого заступника голови правління банку Кирила Царьова, це «майже аналог банківської картки, але компактніший».
  • Він має вигляд зменшеної банківської карти без номера та підтверджує операції CVC-коду, проте у кілька разів менше. 
  • Масове тестування технології Сбербанк має намір запустити на початку лютого, для 100 000 клієнтів установи, які візьмуть у ньому участь, воно буде безкоштовним. Після цього банк ухвалить рішення щодо впровадження таких стікерів в експлуатацію.
  • Про плани роздавати платіжні стікери оголосив Альфа-банк. «Поки що інші банки лише обіцяють, ми вже доставляємо платіжні стікери для смартфонів. Стікерами можна платити замість Apple Pay», — йдеться у повідомленні банку. 

Контекст

З початку війни РФ проти України та санкцій у відповідь із боку Заходу платіжні системи Visa і Mastercard оголосили про припинення роботи в Росії. Через санкції випущені в Росії картки не приймаються за кордоном, в іноземних магазинах і гаманцях Apple Pay та Google Pay. У звʼязку з цим свою частку на ринку кратно збільшила Національна система платіжних карток (НСПК), яка стала єдиним оператором банківських карток у Росії. НСПК зобовʼязала банки забезпечити приймання нового способу оплати до кінця квітня 2023 року.

У середині грудня про запуск технології платіжних стікерів оголосив Тінькофф-банк. Тоді, згідно з повідомленням пресслужби банку, такий спосіб оплати тестували працівники банку. Випуск стікера коштуватиме клієнтам 700 руб., банк обіцяв запустити програму в січні 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні